Последно посещение: Нед Сеп 24, 2017 10:35 am Галерия Галерия   Дата и час: Нед Сеп 24, 2017 10:35 am




 [ 12 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Скритите опасности в храните 
Автор Съобщение

Регистриран на: Чет Дек 11, 2008 10:48 pm
Мнения: 13057
(View: Всички /В Темата)


Местоположение: отвъд
Мнение Скритите опасности в храните
Рак в шише за 40 ст

Жулиен Ламбрев в-к Телеграф

Оцветители от мухи и подобрители, които могат да ви докарат рак – това са едва част от химиите, които поглъщаме ежедневно с храната си.
Проверка на Тлеграф из стандартен столичен супермаркет разрови страничните ефекти от всички Е-та, които се съдържат в различните храни. Това са добавки, консерванти и оцветители, които са вредни за организма.
В обикновеното безалкохолно със жълт цвят и портокалов вкус откриваме оцветителя Е110, наричано още жълтоN6, който крие следните странични ефекти: запушен нос, алергии, изпотяване, хипер активност, тумори на бъбреците, хромозомни увреждания, гадене и повръщане, нарушено храносмилане и не на последно място – загуба на вкуса. Същото безалкохолно крие в съставките си новите консерванти – натриев бензоат Е211 и калиев бензоат Е212, които пък забавят развитието на бактериите и действат като широкоспектърни антибиотици. В комбинация те могат да образуват бензен, който е сред известните карценогени. Цялата тази химия се съхранява в половинлитрово шише с цена 40 ст.
Изкуствени
Следваща бомба на вредни консерванти и оцветители са сладките изделия, особено изкушения като сухи пасти, пурички и бисквити с крем, които съдържат цяла гама консерванти, оцветители и стабилизатори. В една проста суха паста изброихме над 20 противопоказания.
Колбасите също се нареждат в призовите места на скритите вредни свойства. В евтин шреков салам например открихме оцветителя Е120, който се извлича от стрити насекоми и се свързва с хиперактивността при децата. Същият се ползва често и в направата на близалки и бонбони. Когато съобщихме последното на няколко купувачки в маркета, повечето повечето се заклеха да не припарят до подобна стока, ако не са сигурни в състава й. „Детето ми и без това е болнаво. Няма нужда храната му да го трови.” Бях чувала, че част от Е-тата са вредни, но че увеличават риска от рак едва сега разбирам.”, сподели ни жена, която е редовен клиент в магазина.

_________________
i`m gonna tell God everything


Вто Фев 10, 2009 10:35 am Профил Галерия на потребителя
Sorceress
Sorceress
Аватар

Регистриран на: Пон Яну 05, 2009 8:38 am
Мнения: 17144
(View: Всички /В Темата)

Мнение Re: Скритите опасности в храните
ами да продължа по-обширно тогава :(


В Европа с означенията от Е 100 до Е 181 се отбелязва групата на оцветителите. Използват се в сладки газирани напитки, лимонади, бонбони, близалки, сладолед. От Е 200 до Е 290 са консервантите и ги намираме във всички консервирани храни - гъби, компоти, сокове, конфитюри и сладка.
От Е 296 до Е 385 е групата на киселините и антиоксидантите. Те предпазват продуктите от разлагане и се слагат в млечно-кисели храни - подсладени плодови млека, десерти, салами, краве масло, шоколад.
От Е 400 до Е 495 са гуми, емулгатори, стабилизатори и сгъстители, които запазват консистенцията на продукта. Използват се в сладка, конфитюри, желета, кондензирани млека, шоколадови десерти, млечни продукти.
От Е 500 до Е 585 са различни минерални соли. От Е 620 до Е 640 са овкусители, ароматизатори и подобрители. От Е 900 до Е 999 са пенорегулатори и се използват в газираните напитки. Добавките от Е 1000 до Е 1199 помагат продуктите да не попиват влага и се добавят към брашното, захарта и други подобни храни.

От 81 оцветители 20 са забранени. Два от тях са абсолютно забранени. Това са Е 121 - цитрусов червен оцветител и Е 123 - оцветител амарант, който се използва в миксове за кекс, плодови пълнежи и желета и предизвиква астма, екзема, хиперактивност и е вреден при бременност. Е 102 е тартазин, който се използва в безалкохолни напитки, сладкиши, снаксове, тестени храни, консервирана риба, готови супи. Той предизвиква астматични пристъпи и уртикария при децата и не се допуска използването му в Норвегия и Австрия. Следващият Е 104 се използва в червила, козметика за коса, причинява дерматит и е забранен в САЩ, Австралия и Норвегия. Е 133 се използва в млечните продукти, сладка и напитки и е забранен в 7 европейски държави.
Оцветителите с номера 103, 105, 121, 123, 125, 126, 130, 131, 142, 152 и 153, консервантите с номера 210, 211, от 213 до 217 и 240, който е формалдехид, антиоксидантите 330, 447, 924 А и Б - всички те са канцерогенни.



Черния дроб и бъбреците могат да бъдат увредени от добавките с номера от 171 до 173, от 320 и 322, 407, 447 и 450. Функциите на кожата се нарушават от добавките от 230 до 233.

Противопоказни при хипертония са от 250 до 252.

Алергии предизвикват добавките с номера от 230 до 232, 239 и антиоксидантите от 311 до 313.


По щандовете на магазините се срещат често храни с по 3, 4 и дори 6 вредни добавки. Такива са например пакетчетата ролца от раци, които съдържат 4 добавки, две от които са вредни - изкуственият подсладител сорбитол ( Е 420), който не е разрешен за детски храни и може да предизвика стомашни смущения, и алергенният Е 621. Има го във всяко пакетче готова суха пилешка супа например. В нея е добавен и предизвикващият подагра Е 627. Любимите на всички деца дъвки пък са сред най-опасните, защото съдържат най-вредната добавка - Е 951, наречена аспартам. От сладкишите пък се дебелее не само заради захарта. Оказва се, че те масово съдържат две добовки - предизвикващата кожни проблеми Е 233 и Е 435. И двете водят до затлъстяване. Често срещаният в натуралните сокове червен оцветител Е 122 предизвиква алергии и астматични пристъпи.

Особено рискови са сосовете и подправките, с които консумираме месата и надениците. Те съдържат забранения оцветител Е 110, който предизвиква обриви, отоци, повръщане и който се използва и в сухите супи и сладкишите. В шоколадовите изделия пък често се среща Е 553b или талк, който причинява рак на стомаха.


Изводът е, че най-много рискови добовки има в дъвките, сосовете, месните и сладкарски изделия и особено в безалкохолните напитки. Все храни, давани масово на децата.



из статията "Кои съставки за какво се слагат в продуктите и какво ни причиняват?"

[i]Елена Иванова



[/i]

_________________
Идиотите са мъдро творение на природата, което позволява на глупаците да се мислят за хитри - Андрей


Вто Фев 10, 2009 12:33 pm Профил Галерия на потребителя

Регистриран на: Чет Дек 11, 2008 10:48 pm
Мнения: 13057
(View: Всички /В Темата)


Местоположение: отвъд
Мнение Re: Скритите опасности в храните
нел, аз съм си подготвила една табличка тука само да видим какво ще излезе от нея


КАКВО ЗНАЧАТ ЕТИКЕТИТЕ НА ХРАНИТЕ


явно трябва да я преработя довечера

_________________
i`m gonna tell God everything


Вто Фев 10, 2009 2:52 pm Профил Галерия на потребителя

Регистриран на: Съб Дек 27, 2008 11:38 am
Мнения: 9
(View: Всички /В Темата)


Местоположение: Созопол
Мнение Re: Скритите опасности в храните
Спирайте се!
Ще ме накарате да си карам само на домашна ракия!


Вто Фев 10, 2009 3:58 pm Профил
Аватар

Регистриран на: Сря Дек 17, 2008 8:37 am
Мнения: 1826
(View: Всички /В Темата)

Мнение Re: Скритите опасности в храните
Васе, дано не я вариш от шишарки.
не че са вредни, но то и за палмовото масло ни казват, че не е вредно,
а всъщност съдържало някакъв вид мазнини, които се разграждат при 38 градуса температура.
с една дума - ядем сирене и дебелеем.

_________________
Some people live their dreams...


Чет Фев 12, 2009 8:52 am Профил

Регистриран на: Чет Дек 11, 2008 10:48 pm
Мнения: 13057
(View: Всички /В Темата)


Местоположение: отвъд
Мнение Re: Скритите опасности в храните
Опасните хранителни добавкиБогдана Лазарова, Николай Христов
14 март 2007 14:41


В наше време често се говори за здравословно хранене, екологично чисти храни, и хората все по-често започнаха да внимават с какво се хранят. Знаем ли обаче наистина какво ядем? И какви са съставките на храните, които купуваме? И разбираме ли какво всъщност пише на етикета?


Някои хора действително се заглеждат в етикетите, четат състава на храните, и като не видят нещо подозрително на пръв поглед, си купуват храната. На етикетите обаче често има едни неразбираеми символи, обозначени като Е с различни номера, например: Е 103, Е 951 и така общо 1520 символа, които обикновено никой не разбира и на които рядко се обръща внимание.


С тях се обозначават различните видове добавки към храните: оцветители, консерванти, антиоксиданти, стабилизатори, емулгатори, ароматизатори и подобрители. Оказва се обаче, че значителна част от тези добавки в храните са много вредни и са забранени със закон в редица европейски страни, САЩ и Австралия. Някои от добавките предизвикват алергии, други водят до диабет, трети дразнят стомаха, четвърти влияят зле на функциите на мозъка, а една голяма част са доказано канцерогенни – тоест, причиняват рак. Тези добавки, за които никой не ни разказва в етикетите и не ни предупреждава за страничните им действия, са най-опасни за децата, още повече, че се съдържат в газирани и подсладени напитки, дъвки, сладкарски изделия и други лакомства, които им купуваме всеки ден.


Преди повече от 100 години в началото на миналия век понятието хранителна добавка било твърде условно, а контролът върху използването им – още по-условен. В разхладителните напитки например напълно законно добавяли кокаин, а едно от патентованите лекарства против кашлица бил хероинът. През 60-те години на миналия век в Тайланд специалисти във фирма за производство на детско лекарство вместо предвидения по технология пълнител пропиленгликол, добавили аналогичния по физико-химични свойства, но доста по-евтин етиленгликол, който обаче се използва като основен компонент на охлаждащата течност на автомобилите. В резултат на това 300 деца починали от токсична некроза на черния дроб, а няколко хиляди получили тежки отравяния.


По същото време смятали метамфетамина за безвреден стимулатор. Едва след като в продължение на 5 години широко го използвали, лекарите и пациентите научили за смъртоносните странични ефекти на този препарат, който сега е в групата на т.нар. тежки наркотици. Европейските правила за регистрация на биологически активни вещества, или иначе казано добавки в храните, са доста строги. Международните изследователски центрове по поръчка на Европейския съюз стриктно проверяват безопасността им. На практика обаче една и съща фирма може да произвежда дадена храна в 3 различни варианта: за вътрешно потребление, за износ в развити страни с контрол върху добавките, и за износ в развиващи се страни.


Така и в нашата страна съвсем редовно могат да попаднат храни, не само екологично опасни, но и произведени с опасни за здравето консерванти например. Върху етикета почтено на пръв поглед ще е вписан въпросният консервант, но със съответния му Е-номер. Така производителят ще ви е предупредил и ще си измие ръцете, а вие като купувачи ще трябва да решите ще закупите ли опасната храна, която по правило е по-евтина, или ще предпочетете по-скъпата, но по-качествена и безвредна стока. Ако познаете символа, разбира се.


Символът Е с различните номера, с които се обозначават добавките в храните, означава стандартите на Европейския съюз. Същите цифри без обозначение Е са разрешени във Великобритания, а САЩ използват друга система на класификация. От Е 100 до Е 181 е групата на оцветителите. Използват се в сладки газирани напитки, лимонади, бонбони, близалки, сладолед. От Е 200 до Е 290 са консервантите и ги намираме във всички консервирани храни - гъби, компоти, сокове, конфитюри и сладка.

От Е 296 до Е 385 са киселини и антиоксиданти. Те предпазват продуктите от разлагане и се откриват в млечно-кисели продукти – подсладени плодови млека, десерти, салами, краве масло, шоколад.


От Е 400 до Е 495 са гуми, емулгатори, стабилизатори и сгъстители, които запазват консистенцията на продукта. Използват се в сладка, конфитюри, желета, кондензирани млека, шоколадови десерти, млечни продукти.

От Е 500 до Е 585 са минерални соли. От Е 620 до Е 640 са овкусители, ароматизатори и подобрители. От Е 900 до Е 999 са пенорегулатори и се използват в газираните напитки. Добавките от Е 1000 до Е 1199 помагат продуктите да не попиват влага и се добавят към брашното, захарта и други подобни продукти.


От 81 оцветители, 20 са забранени. Абсолютно забранени са два от тях: Е 121 – цитрусов червен оцветител, и Е 123 – оцветител амарант, който се използва в миксове за кекс, плодови пълнежи и желета и предизвиква астма, екзема, хиперактивност и е вреден при бременност. Е 102 е тартазин. Той се използва в безалкохолни напитки, сладкиши, снаксове, тестени храни, консервирана риба, готови супи. Предизвиква астматични пристъпи и ортикария при децата и е забранен в Норвегия и Австрия. Следващият Е 104 се използва в червила, козметика за коса, причинява дерматит и е забранен в САЩ, Австралия и Норвегия. Е 133 се използва в млечните продукти, сладка и напитки и е забранен в 7 европейски държави.


Е 142 е дериват от въглищния катран, използва се при консервирания грах и е забранен в Швеция, САЩ и Норвегия. Друг подобен дериват на въглищния катран, Е 151 е забранен в 9 европейски държави и САЩ. Списъкът е много дълъг. Оцветителите с номера 103, 105, 121, 123, 125, 126, 130, 131, 142, 152 и 153, консервантите с номера 210, 211, от 213 до 217 и 240, който е формалдехид, антиоксидантът Е 330, Е 447, Е924 А и Б – всички те са канцерогенни. Черният дроб и бъбреците могат да увредят добавките от 171 до 173, 320 и 322, 407, 447 и 450. Нарушават функциите на кожата добавките от 230 до 233. Противопоказни при хипертония са от 250 до 252. Алергии предизвикват добавките с номера от 230 до 232, 239 и антиоксидантите от 311 до 313.


По щандовете на магазините се срещат често храни с по 3,4 и дори 6 вредни добавки. Такива са например пакетчетата ролца от раци, които съдържат 4 добавки, 2 от които вредни: изкуственият подсладител сорбитол под символа Е 420, който не е разрешен за детски храни и може да предизвика стомашни смущения, и алергенният Е 621. Във всяко пакетче готова суха пилешка супа например се съдържа също алергенният Е 621, както и предизвикващият подагра Е 627. Любимите на всички деца дъвки пък са сред най-опасните, защото съдържат най-вредната добавка – Е 951, наречена аспартам. От сладкишите пък се дебелее не само заради захарта. Оказва се, че те масово съдържат 2 добавки: предизвикващата кожни проблеми Е 233 и Е 435, и двете водят до затлъстяване. Често срещания в натуралните сокове червен оцветител Е 122 предизвиква алергии и астматични пристъпи.


Колбасите също съдържат доста вредни съставки. Най-често това е Е 250 – натриев нитрит – канцерогенен и забранен в много страни. Среща се както в трайните салами, така и в лионската наденица и пилешки кренвирши. Особено рискови са сосовете и подправките, с които консумираме месата и надениците. Те съдържат забранения оцветител Е 110, който предизвиква обриви, отоци, повръщане и който се използва и в сухите супи и сладкишите. В шоколадовите изделия пък често се среща Е 553b или талк, който причинява рак на стомаха. Така се оказва, че най-много рискови добавки има в дъвките, сосовете, месните и сладкарски изделия и особено в безалкохолните напитки. Все храни, давани масово на децата.


Мит се оказва и славата на антиоксидантите като много полезни. Витамин С над препоръчителната доза от 60 милиграма дневно е опасен, защото ускорява стесняването на артериите и уврежда сърцето. Витамин А, наречен още ретинол, който е известен и като витаминът на растежа, според изследване на Националния институт по рака в САЩ при употреба увеличава риска от рак на белия дроб и на простатата. И селенът в големи дози е много токсичен.


В китайските ресторанти в САЩ първи започнали да използват натриев глутамат. След известно време общността започнала да забелязва връзката между главоболие, подуване на стомаха, припадъци и други оплаквания с китайските ресторанти. Нарекли явлението Китайски синдром. Впоследствие се оказало, че това се причинява от натриевия глутамат. Практически цялата храна в китайските ресторанти е богата на това вещество. То се съдържа в особено големи количества в морските деликатеси. Означава се като Е 621. Той обаче е един от най-тежките разрушители на мозъка, отдавна забранен в Швеция.


Изключително опасна добавка е Е 951 или аспартам. Това е изкуствен подсладител, повече известен като нутрасуит. Изключително широко се използва в газираните напитки и разтворимите прахчета. В част от продуктите дори не е отбелязан на етикетите: дъвки без захар, какаови смеси, напитки с кофеин, разтворими чай и кафе, сокове, мултивитамини, сосове, бързи закуски. Документирани са 92 симптома, причинявани от аспартама: вцепеняване, главоболие, умора, световъртеж, гадане, сърцебиене, затлъстяване, неразположение, раздразнитерност, безспокойство, амнезия, замъглено зрение, обриви, удар, ослепяване, ставни болки, депресия, спазми, спонтанни аборти, безплодие, пристрастяване, слабост и загуба на слух.


Аспартам отключва и някои други болести: мозъчни тумори, мултиплена склероза, епилепсия, хронична умора, паркинсонова болест, алцхаймер, диабет, дефекти при раждането. Страничните му действия са още по-опасни, защото по-голямата употреба води до пристрастяване. Много хора съобщават за тежък абстинентен синдром, когато се опитат да изхвърлят аспартама от храната си. Някои твърдят, че предизвиква дори по-силна зависимост от алкохола. Причинява 75% от страничните реакциии от всички добавки. В Европейския съюз и България аспартамът със символ Е 951 е разрешен.


Изследванията на действието на много от тези хранителни добавки все още продължава. Основното правило в нашето законодателство е да не се превишават смятаните за безопасни дози от тези вещества. Специалистите обаче на сегашния етап не се наемат категорично да кажат, че са безвредни. Размерът на рискът от тях се оценява главно от Световната здравна организация. Във всеки случай по рафтовете на западните супермаркети не се срещат напитки с ярки цветове, както у нас. Затова, макар и да са уклончиви, експертите избягват за себе си трайните салами и ярко оцветените напитки.


Кой изследва, кой контролира и кой определя кои от тези опасни и забранени в редица европейски държави и САЩ добавки да се използват в българските храни – обяснява председателят на Федерацията на потребителите Павел Кърлев. Оказва се, че списъкът на разрешените и забранени добавки не е публичен, а представлява служебна тайна, и обикновеният купувач никъде не може да провери какво означава тези странни символи и какви опасности крие консумацията на храни с такива опасни съставки.

_________________
i`m gonna tell God everything


Нед Фев 15, 2009 9:17 pm Профил Галерия на потребителя

Регистриран на: Чет Дек 11, 2008 10:48 pm
Мнения: 13057
(View: Всички /В Темата)


Местоположение: отвъд
Мнение Re: Скритите опасности в храните

Последствията от газираните напитки




Чували сме за вредата от газираните напитки, знаем, че употребата им може да доведе до затлъстяване и диабет, всичко това минава някак си покрай нас и продължаваме да ги употребяваме и още по-лошо, позволяваме и на децата си да свикват с тях. Последните изследвания показват, че само един месец редовна употреба може изцяло да промени подредената система на метаболизма в тялото.

Изследователи от университета в Юта са установили, че постоянното използване на газирани сладки води, кара организма да се адаптира към новия доставчик на енергия за организма -въглехидрати, а не мазнини.

За експеримента са били избрани 11 доброволци на възраст около 20 години, които по принцип не консумират безалкохолни напитки в ежедневния си живот. За един месец, всеки ден пият газирани сладки води.

Резултатът показва значително отклонение от нормалната обмяна на веществата, по-специално, значително ускоряване на метаболизма на глюкозата, а промените стават дълготрайни. Процесът е: в отговор на мускулите да се увеличи нивото на глюкоза в кръвта, което води до намаляване на метаболитната ефективност не само по време на експеримента, но и за в бъдеще. Загубата на способността на организма да изгаря мазнините, неизбежно води до затлъстяване.

Абсолютно всички безалкохолни напитки, които съдържат захар в големи количества и оцветители, причиняват вреда на здравето. Според д-р Кубиш трябва да се информират всички производители на безалкохолни напитки за вредата им върху метаболизма и се вземе адекватно решение.

Според проведено наскоро американско проучване, консумацията на 355 мл газирани напитки дневно може да доведе до качване на 6,8 кг годишно. Не случайно процентът на хората с наднормено тегло е по-висок сред консумиращите газирани напитки.

Газираните напитки раздразват стомаха. Стомахът противодейства като си набавя калций от кръвта. За да се запази мозъчната и мускулната дейност в организма, кръвта си набавя калций от костите. В резултат се получава недостиг на калций в костите и се увеличава риска от остеопороза и други костни заболявания.

Приемът дори на една газирана напитка дневно води до 50% по-висок риск от развитие на метаболитен синдром - висока кръвна захар, повишено кръвно налягане, високи нива на мазнини в кръвта, наречени 3-глицериди, ниски нива на HDL („добрият“ холестерол), както и широка талия.

Газираните напитки са пълни с различни Е-та, които крият сериозен риск за здравето.

_________________
i`m gonna tell God everything


Пон Сеп 24, 2012 7:37 am Профил Галерия на потребителя

Регистриран на: Чет Дек 11, 2008 10:48 pm
Мнения: 13057
(View: Всички /В Темата)


Местоположение: отвъд
Мнение Re: Скритите опасности в храните

АСПАРТАМ
Отровният подсладител в безалкохолните напитки и други храни.
Търговски имена на отровата: нутрасуит, Е951, Equal, Spoonful
Аспартамът е съставен от: фенилаланин (около 50% от него), аспергинова киселина (40%) и метанол (10%). Смятан е от много учени за химична отрова и за най-опасната добавка към храните.

...главоболие, което може да има мигренозен характер, проблеми с паметта (често срещано), гадене, наддаване на тегло, обриви, депресия, безсъние, проблеми със зрението и слуха, сърцебиене, затруднения в дишането, загуба на вкуса, нарушен говор, замаяност и виене на свят, ставни болки и др. Има съобщени смъртни случаи.
Тези симптоми са толкова чести, че някои лекари говорят за "аспартамна болест"! За сравнение - от захарина за почти 100 години има само около 10 оплаквания.
Следните заболявания или състояния могат да се усложнят или да бъдат отключени от храни и медикаменти с аспартам: мултиплена склероза, епилепсия, мозъчни тумори, синдром на хронична умора, болест на Паркинсон, диабет, Алцхаймер, синдром на дефицит на вниманието, аутизъм.

Аспартамът нарушава сериозно мозъчната биохимия.

Има съобщения за токсично увреждане на централната нервна система от аспартама.

Фенилаланинът е аминокиселина, която нормално се среща в мозъка. Приемът на аспартам обаче я повишава в нежелани, понякога фатални концентрации в мозъка. Предизвиква депресии, значителни колебания в настроението, изблици на гняв и др.

Метанолът (метилов алкохол, спирт за горене) е много силна отрова, която уврежда зрителния нерв и води до слепота дори и в малки дози. От нея ослепяват и умират алкохолиците - от ментета. Пределното допустимо количество метанол дневно е 7,8 мг. А един литър безалкохолна напитка, подсладена с аспартам, съдържа 56 мг метанол, а някои повече!
Някои други оплаквания от метиловия алкохол, са: пищене и бучене в ушите, стомашно-чревни смущения, слабост, неврити. Метанолът преминава през плацентата и е изключително токсичен за плода в утробата.
При консумация на аспартам се повишава нивото на формалдехида във всички тъкани, включително в мозъка и ретината на окото и води до трайни и необратими увреждания на органите. Този разпаден продукт е много токсичен за протеините и ДНК и увреждайки ги, предизвиква генетични дефекти.
През 1987 г. д-р Морган Рейфорд, офталмолог и експерт по ефектите на метанола върху окото, свидетелства пред Конгреса на САЩ във връзка с лично диагностицирани от него 65 случая на загуба на зрение от употреба на храни и напитки с нутрасиут.
Аспартамът стимулира образуването на тумори в мозъка, в матката, яйчниците, тестисите и хипофизата.
Има достатъчно данни, че аспартамът има връзка с рак на гърдата, който е водеща причина за смъртта на жените във възрастта между 35 и 54 г.
Още през 1971 до 1974 г., когато G.D. Searle провежда опити с животни, се установява, че подсладителя предизвиква подобни тумори, но информацията е била държана в тайна.


Рак на мозъка – в две годишно проучване 12 от 320 опитни мишки, хранени с аспартам, развиват мозъчен тумор. След като аспартамът е пуснат като безопасен за консумация, появата на мозъчни тумори в хората над 65 г. се увеличава с 67% (1973-1990).
Сладката отрова аспартам
Много често се оплакваме от главоболие, световъртеж, страхово безпокойство или депресия. Обяснението – ежедневен стрес. Никой не подозира, че в основата стоят различни храни и безалкохолни с вредната компонента – АСПАРТАМ.
Той е синтетичен подсладител , 200 пъти по-сладък от захарта.
Аспартамът влиза в състава на повече от 5000 продукта - безалкохолни с представката “лайт”, дъвка “Орбит”, шоколади, кока-кола, кафе, какао, снакс, конфитюри, витамини, минерали, лекарства.


Отвратих се от Fanta
Пораженията са дълготрайни и “тихи”.
Този подсладител носи милиони долари, управлявани от високи постове във властта – политици, бизнесмени, учени и журналисти, скъпо платени за своето мълчание. Действието на аспартама се усилва, ако беалкохолната напитка се взема на гладно, съхранена при температура над 30 градуса или на пряка слънчева светлина. Компонентите му проникват директно в мозъка и предизвикват главоболие, загуба на съзнание, умствена обърканост, гърчове. Остро и бързо отделяне на инсулин, който изтегля захарта от кръвта, превръща я в мазнини – настъпва затлъстяване.

Поменик:
Ето някои от продуктите, в които се намира аспартам, като в повечето от тях не е отбелязан на опаковката:
- безалкохолни напитки
- дъвки без захар
- какаови смеси
- подсладено кисело мляко
- мултивитамини
- напитки с кофеин
- сокове
- разтворими чай и кафе
- сосове
- бързи закуски
Продукти на българския пазар, които съдържат АСПАРТАМ - Е951:
1. Coca-Cola Light;
2. Газирана вода “Горна Баня” със свеж дъх на лимон;
3. Mентови дражета “Fisherman; Friends“;
4. Дъвки “Orbit“

5. Дражета и дъвки “Mentos“;
6. Разтворими напитки “Танг” и “Степ“;
7. Дражета, бонбони и дъвки “Winterfresh“;
8. Диетични вафли “Стокси”.
9. Бонбони “Orbit Drops“;
10. Coca-Cola Blak;
11. Бонбони за гърло “Propolki”/”Прополки”;
12. Лимонада Мания;
13. Напитки Дерби;

14. Енергийна напитка Pitbull;
15. Енергийна напитка Bulldog;
16. Плодова напитка “Party”;
17. Дъвки “Витаголд” / “Vitagold”;
18. Боза “Бомакс”


Боза "Жити"

Реклама на производителя: "Предимства: Подслажда се с аспартам"
19. Кока кола към суб-марката на Billa – Clever;
20. Лекарствен препарат (перорален разтвор) VOLTFAST;
21. Детски мултивитамини „Марсианци“;
22. Пепси кола лайт, Pepsi Cola light;
23. Плодова напитка “COSTA” с вкус на касис;
24. Серия газирани напитки лайт (light) на Флорина (Florina)

“Амигрен” - за лечение на мигрена.
Има го и в сладоледа на Mr.Sweet ZERO
Аспартам има и в разтворимият Витамин C на фирмата “Адитива”
в чипс Ruffles.
разтворимите витамини VEGAS.И в разтворимите напитки TANG, STEP MAX
в плодов нектар Arriva – праскова. Там дори е написано погрешно “аспа там Е 951″.
в Грипекс Хот Актив разтворимо, лекарство за лечение на симптомите на грип и простуда
Аспартам има и в разтворимите мултивитамини SupraVit


в Nootropil Sachets от 2400 mg
в разтворимите витамини на Мегавит
в Оспамокс - 1000 mg
в газираните напитки Агрита
в горещата напитка от бъз “Cevitt” 300 мг. с витамин С на фирма HERMES
в състава на “Stop acid” – лекарство за стомашни киселини
в прахчета “Дона”, които се използват за лечение на ставни проблеми
Има го във витамините “Supradin

Бонбони за смучене HALLS /Холс/ с Витамин C
Току що изхвърлих ментови бонбони Winterfresh и пакет дъвки Orbit WHITE
Витамини за смучене Sanostol за деца и възрастни
ЕФЕРЕСЦЕНТНИ (РАЗТВОРИМИ) ТАБЛЕТКИ КИНДЕРВИТАЛ - ЧАЙКА ФАРМА
Има го в “Тантум верде пи” (таблетки за смучене за болно гърло). Съдържанието на таблетките е от лекарствено вечество и аспартам, който е малко над 50%

ВАФЛИ ФОКУС ЗА ДИАБЕТИЦИ

витамин С – 1000 мг на АДИТИВА

Дъвки Airwaves

Дъвки Alldent, произведени за магазини ПениМаркет

студен чай nestee

Аспазия


...
източник:
http://balkanec.blog.bg/

_________________
i`m gonna tell God everything


Пон Апр 01, 2013 3:27 pm Профил Галерия на потребителя

Регистриран на: Чет Дек 11, 2008 10:48 pm
Мнения: 13057
(View: Всички /В Темата)


Местоположение: отвъд
Мнение Re: Скритите опасности в храните

ФЛУОРЪТ - ОТРОВА ЗА ПЛЪХОВЕ В ПАСТИТЕ ЗА ЗЪБИ

Колко е отровен флуора?
Той е по-отровен от оловото и малко по-слаб от арсеника - според американския наръчник "Клинична токсикология на търговските продукти".
Силно токсичен бледожълт газ с остра задушлива миризма. Специфично за него е изключителната му химическа активност.
Вероятно не сте се зачитали в опаковките на пастите за зъби. На някои от тях с много ситен шрифт пише:
"Деца под 6 г. трябва да се наблюдават от възрастни и да ползват само количество, голямо колкото грахово зърно."
От 1997 г. всички пасти за зъби в Канада трябва да имат предупредителен етикет, на който пише какво трябва да направи родителят ако детето погълне дори и незначително количество паста.
А контейнерите, в които се търгува на едро и съхранява флуорирана паста за зъби, носят символа на изключителната токсичност - череп с кръстосани кости.


Един възрастен човек може да приеме само при едно вечерно миене на зъбите до 0,5 мг флуориди. При малко дете неволното поглъщане на паста за зъби колкото грахово зърно може да се окаже опасно, а половин тубичка може да го убие.
Как се произвежда флуорът?
Флуоридите са отпадни продукти в алуминиевата промишленост и при производството на изкуствени торове.
Отровителство
През 1950 г. в САЩ започва едно масово престъпление - флуориране на водата, под предлога за "профилактика на зъбите срещу кариес".
Стратегът на тази чудовищна манипулация е евреинът Едуард Бернайс, племенник на Зигмунд Фройд.



Бернайс, наречен "баща на PR-а", се проявил като сатанински гений при приложението на чичовите си теории в областта на рекламата и правителствената пропаганда.
Общественото мнение е насочено в "правилната посока" и флуоридите, продавани и известни като най-силната отрова за плъхове, се превръщат в здравословен фактор за зъбното здраве на децата.



Индустриалните гиганти ударили с един куршум два заека. Те не само са спечелили досега милиони от продажбата на този токсичен отпадък на компаниите за пасти за зъби, но и са спестили много повече, защото вече не е трябвало да се занимават с обезвреждане и безопасно складиране на флуоридите.

Флуорът в млякото в детските градини
БЪЛГАРИЯ СЕ РАЗМИНА ЗА МАЛКО С ОТРАВЯНЕТО НА ПИТЕЙНАТА ВОДА
За това трябва да благодарим на българските жени.
Срещу флуорното мляко в градините имаше остра реакция от майките от форума на Бгмама и те успяха да се преборят, родителите да бъдат уведомявани и да не се дава без тяхно съгласие. Така с организиран отпор беше спрян и проектът за флуориране на водопроводната вода в България - или поне беше отложен.

Въздействие върху мозъка
Сред фермерите, които отглеждат расови бикове, е добре известено, че даването на флуориди на животните ги прави по-послушни и управляеми.
Проучванията на учени от различни страни показват, че прилагането на флуориди води до намаляване на интелигентността и подтискане волята на човека.
При бебета и деца се нарушава развитието на мозъка, уврежда се моторната функция и способността за обучение.

Според опити в началото на 90-те години в Бостън, флуоридите са много силни токсини за централната нервна система (ЦНС).
Основна част от нервно-паралитичния газ зарин са флуоридите.
Китайски учени установяват, че нива на флуоридите във водата между 3 и 11 ppm увреждат директно нервната система, преди да увредят скелета.
Коефициентът на интелигентност на децата, живеещи в области, където водата се флуорира, е по-нисък в сравнение с тези, които не живеят в подобни условия.
Според изследване, проведено от д-р Ли: "Влиянието на флуоридите върху развитието на интелигентността може да настъпи още в най-ранните стадии на развитие на човека - в ембрионалния или в ранна детска възраст, когато оформянето на нервната система е най-бързо".
Флуоридите преминават спокойно през плацентата.
Още преди да настъпи "ерата на флуорирането", флуоридите са били използвани с цел преднамерено подчиняване на населението. Малки дози флуориди, давани редовно, с течение на времето бавно отравят и наркотизират определена част от мозъка и правят човек покорен на волята на тези, които искат да го управляват.
Учените и лекарите са установили, че флуоридите изключително лесно се предозират и довеждат до следните ефекти:
Скелетна флуороза - болестно състояние, в резултат на натрупване на флуор в костите, правещи ги много слаби и чупливи.
• Бъбреците могат да елиминират само 50% от ежедневния прием на флуориди. Останалата част се натрупва в костите. САЩ (където водата се флуорира) е страната с най-висока честота на фрактури.
• Флуоридите причиняват артрит.
• Флуоридите са канцерогенни - чрез увреждане на генетичния материал на клетката, в която влизат. Повече от 10 000 души умират на година от рак, дължащ се на флуориди.
• През 1993 г. NRC (Националнят съвет за научни изследвания, САЩ) признава, че до 80% от децата в райони с флуорирана вода имат зъбна флуороза - бели, жълти или кафяви петна по зъбите.

Голяма част от научните изследвания показват, че добавянето на флуорид не предпазва зъбите.
Най-голямото изследване, правено в САЩ и обхващащо 39 000 деца, на възраст от 5 до 17 г. от 84 области, показва, че няма разлика в честотата на кариесите, пломбите или развалените зъби между областите, където питейната вода се флуорира, и областите, където това не е практика.
Флуорът е ключов химикал в производството на атомната бомба
Бидейки един от най-токсичните химикали, познати на човека, флуорът бързо се превърна в най-голямата химическа заплаха срещу здравето, заради американската програма за производство на атомна бомба – и за работещите в тази програма, и за човешките общности, живеещи в близост до хранилищата с флуор.
Атомната бомба и флуорирането на водата

Много общини в САЩ все още се съпротивляват на тази практика и не вярват на твърденията на правителството за безопасността й.
Първото дело срещу програмата за производство на атомната бомба не е било заради радиацията, а за увреждане с флуорид.
Програмата за бомбата имала нужда от проучвания за влиянието на флуорида върху хора - както и в случая с радиоактивния плутоний, прибавянето на флуорид към питейната вода предоставяло точно такава възможност. Най-мащабното американско проучване на ефектите върху здравето от флуорирането на питейната вода е проведено в Нюбърг, Ню Йорк между 1945 и 1955 година. След това, в засекретена операция под кодовото име "Програма F", тайно събирали и анализирали кръвни и тъканни проби от гражданите.
По причини, свързани с "националната сигурност", резултатите са цензурирани от АЕС ("Американска комисия по атомна енергия").
Флуорът се счита за една от най-мощните отрови сред веществата, използвани през Студената Война.
Той оказва вредно въздействие върху човешкия мозък дори при ниски дози.



Масови натравяния с флуорид
Още през 1850 г. флуоридни емисии от желязната и медната индустрия отравят хора и животни и унищожават реколтата.
Флуоридите са главните причинители за унищожаването на растителността и смъртта на животните в околността на големите предприятия. Те са били причина за многобройни съдебни процеси.
- През 1933 г. в Мюс Вали, Белгия, е първата голяма екологична катастрофа със замърсяване на въздуха, в резултат на което умират 60 души и няколко хиляди се разболяват тежко.
- В нощта на празника Вси светии през 1948 г. е най-драматичния инцидент с промишлено замърсяване в Донора, Калифорния. Тогава се получава температурна инверсия и пушеците покриват града за 4 денонощия с "мъглата на смъртта". Загиват 20 души, стотици са със сериозно увредено здраве и много от тях скоро след това също умират. Според местния лекар д-р Уилям Ронгаус, ако смогът е бил продължил още една нощ, починалите сигурно са щели да бъдат поне 1000. Стотици са евакуирани и хоспитализирани. Пораженията са нанесени главно от флуоридите.
- Между 4 и 7 декември 1952 г. в Лондон от сърдечни и белодробни усложнения умират 4000 души, натровени с флуороводород.




_________________
i`m gonna tell God everything


Пет Апр 26, 2013 8:52 pm Профил Галерия на потребителя
Аватар

Регистриран на: Чет Май 28, 2009 7:58 pm
Мнения: 2416
(View: Всички /В Темата)

Мнение Re: Скритите опасности в храните
Това за флуорида съм го чувал. Сега с ужас забелязах, че пастата за зъби, която използвам от много години - Лакалут актив, съдържа доста голямо количество алуминиев флуорид. Днес си купих Paradontax без флуорид.

_________________
https://www.youtube.com/watch?v=udS_jvQY5tQ


Вто Апр 30, 2013 4:29 pm Профил
 [ 12 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: CommonCrawl [Bot], Google [Bot] и 0 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Иди на:  
Powered by phpBB , Almsamim WYSIWYG © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Превод: Ioan Arnaudov