Последно посещение: Нед Сеп 24, 2017 10:35 am Галерия Галерия   Дата и час: Нед Сеп 24, 2017 10:35 am




 [ 38 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Лечебни свойства на храните 
Автор Съобщение

Регистриран на: Чет Дек 11, 2008 10:48 pm
Мнения: 13057
(View: Всички /В Темата)


Местоположение: отвъд
Мнение Re: Лечебни свойства на храните
ами, да! толкова много вече се говори и се разкриват някои страни и негативни последици от неконтролируимото приемане на витамини и минерали.
явно е достатъчно сложен процес и не може да се прилага просто така.

има достатъчно доказателства и за това, че изкуствените витами нанасят повече вреди отколкото ползи.

а и базата, на която трябва да се определи недостигът на даден витамин, ако единият е под нормата, а другият в нея, то приемът едновременно на двата ще доведе до свръхнатрупване на втория. което също е вредно.

от друга страна естествените витамини освен, че не са агресивни за организма, предполагат комбинираност, която е необходима. мислех си за наличието на витамините С и Р в лимона. за това се сетих. именно вторият засилва биологичното действие на вит С и подпомага укрепването на капилярите.

просто нещата са наистина много, много сложни и би било хубаво да има специалисти, които задълбочено и съвестно се занимават с това.

а пристъпите на наливане с готови смески витамини, рядко водят до нещо наистина полезно.

въпрос на стратегия, предполагам. и това време ще отмине. като много други.

_________________
i`m gonna tell God everything


Пон Окт 12, 2009 7:22 pm Профил Галерия на потребителя
Аватар

Регистриран на: Сря Окт 07, 2009 10:33 am
Мнения: 348
(View: Всички /В Темата)

Мнение Re: Лечебни свойства на храните
абсолютно вярно !!
Синтетичните витамини и добавки не се усвояват от организма така както естествените от храните, още по-зле става ако се приемат и такива които не си съответстват.

така че няма оправия - яжде балансирано с много плодове и зеленчуци.


Вто Окт 13, 2009 11:41 am Профил
Tinkerbell
Tinkerbell
Аватар

Регистриран на: Чет Фев 12, 2009 7:33 pm
Мнения: 3752
(View: Всички /В Темата)

Мнение Re: Лечебни свойства на храните
Толкова изкуствени оцветители, подобрители, консерванти и овкусители ни блъскат в храната, че остана и синтетични витамини и добавки да турим на клона. Баба ми все така е яла. Сякаш и от това се навъдиха толкова болести. Нищо по-полезно няма от естествената храна и продукти - било то билки, настойки, сокове, отвари и други. :)

_________________
“The words have made a perfect burden.”


Вто Окт 13, 2009 3:31 pm Профил Галерия на потребителя

Регистриран на: Чет Дек 11, 2008 10:48 pm
Мнения: 13057
(View: Всички /В Темата)


Местоположение: отвъд
Мнение Re: Лечебни свойства на храните

За тяхна родина се смята Мала Азия. От хилядолетия хората познават хранителните и лечебните им свойства и са ги използвали през всички епохи. Кестеновото дърво може да се извиси и на 40-метрова височина, както и да живее сто, двеста, триста или хиляда години. То е много устойчиво и го наричат топло дърво. Поради голямата си вътрешна растителна сила и ценните си качества у много народи то е символ на мъдростта.

Питомните кестени, които обикновено служат за храна (а от дивите можем да приготвяме лекарства), са близки по състав до пшеницата. Много народи в древността са считали, че кестените са "готов хляб".
Те съдържат гликозиди, мазнини, белтъчини, азотни вещества, сапонини, смола, минерали, витамините С, К, В и пр.
Кестените са с изключително високо съдържание на влакна и витамин C. Те са единствените ядки със значително съдържание на витамин С – колкото в лимоните. Това ги прави добри помощници в изграждането на имунитет към инфекции, особено при обикновените настинки. А тъй като този витамин помага и за образуването на колаген, който пък е важен за доброто състояние на кожата, съответно кестените спомагат за по-добър вид на кожата.

Минералите в кестените, особено фосфор и калий, са много важни за работата на нервите, контрола на мускулите и кръвното налягане, както и за сърдечното здраве.
Освен това, кестените съдържат и специални антиоксидантни съставки, които пък се борят с рак, сърдечни заболявания и стрес, както и засилват венците и костите.
Още в най-старите книги по китайска медицина пък се говори за медицинската стойност на кестените, като те се определят, че са изключително полезни за подхранване на бъбреците, а от там и на жизнената енергия; също така, те придават сила на крайниците и заздравяват кръста, подобряват кръвообращението и т.н., затова се смятат за едно от най-добрите средства за общо засилване на организма и оздравяване при болест.

Кумаринът, който се съдържа в тях, предпазват от склероза на съдовете. Те подобряват кръвообращението, действат противовъзпалително и болкоуспокояващо, влияят добре на сърцето, храносмилателната система, лекуват рани, изгаряния, подагра, действат антитуморно. Както казват древните лечители - омекотяват целия организъм, подхранват го и го възстановяват при силно изтощение.
Кестените са се използвали за приготвяне на хляб, каши, различни храни, за пълнене на риби и птици, за приготвяне на сладкиши, както и на много лекове за мазане при ревматизъм, артрит, шипове, при бани, лапи и компреси. Със сварени кестени някога са се лекували след прекаран инсулт, а със сварени кестени, смесени с мед, облекчавали болен черен дроб и далак; с кестенова каша - язва. С кестенова тинктура са се лекували разширени вени, а с кестеново брашно - разстройство. Кестените са еднакво вкусни сварени, печени или сготвени, както и като добавки и гарнитури към различни вегетариански и месни ястия.
Кестенът е чудесно естествено лекарство, което няма вредни странични действия. Препоръчват го на болните от малокръвие (анемия) – тогава кестените трябва да се консумират всекидневно през есента и началото на зимата.

Лапи от смлени кестени облекчават ревматичните болки. Варените или печени кестени имат антидиарично действие поради богатството на танин и пектин в тях.

Лековити са и кестеновите листа, както и кората на дървото. Отвара от тях успокоява болките и лекува ревматизъм. Приготвя се като 10 г кестенова шума се заливат с половин литър вряла вода.

Лечебни рецепти с кестени
При костни и мускулни заболявания
Нарязват се заедно с корите 6-7 диви кестена и се заливат с 500 мл спирт или домашна ракия. Така престояват 4-5 дни, докато от кестените започне да се отделя пяна и те се размекнат. С получената настойка разтриваме болните места, а с размекнатите кестени можем да правим компрес или лапа.
При язва
Сваряваме 10-ина питомни кестени във вода, докато омекнат добре. Обелваме ги и ги намачкваме на каша. Заливаме кашата с 500 мл вода, добавяме 1 с.л. жълт кантарион и варим още малко. Прецеждаме през едра цедка получената смес и в нея слагаме 1-2 с.л. зехтин. Приемаме сутрин на гладно по 1 с.л. от така приготвеното лекарство.
При болки в черния дроб
Сваряваме 10-ина питомни кестена, докато омекнат, след което ги обелваме и смачкваме добре. Поставяме ги в 500 г мед, към който прибавяме и 2 с.л. цвят от лавандула. Сваряваме отново тази смес, след което я прецеждаме през едра цедка. От нея вземаме 3 пъти на ден по 1 или 2 с.л., преди или след ядене.
При болки в гърба и кръста
В 1 л червено домашно вино сваряваме 500 г питомни кестени, докато напълно се отделят черупките им. Обелваме ги, намачкваме ги и ги оставяме да престоят час-два, след което ги прецеждаме и пасираме през едра цедка. От така приготвеното лекарство можем да пием по 2-3 малки чашки на ден, както и да го използваме за мазане на болните места.
При сърдечни смущения
Изпичаме добре 5-6 питомни кестена, обелваме ги и ги слагаме в 500 мл кипяща вода. Към нея прибавяме 1 ч.л. стрити корени от жълта тинтява, шепа нарязан магданоз и 2 с.л. грис. В получената супа можем да поставим малко масло или зехтин. Ако си правим такава супа веднъж седмично, то ще усетим бързо подобрение на сърдечносъдовата дейност и кръвообращението.








_________________
i`m gonna tell God everything


Сря Ное 04, 2009 4:45 pm Профил Галерия на потребителя

Регистриран на: Чет Дек 11, 2008 10:48 pm
Мнения: 13057
(View: Всички /В Темата)


Местоположение: отвъд
Мнение Re: Лечебни свойства на храните
Фурмата, която е едно от най-отдавна познатите растителни видове, днес е предпочитана храна не само поради възхитителният си вкус, но и поради хранителното си съдържание. С всеки изминат ден биват откривани все нови ползи предоставяни от фурмите и те освен като храна се използват и като лекарство.






Със своето захарно съдържание от 60-65% фурмата е един от плодовете, които съдържат най-много захар. Фурмите са важни от гледна точка на позволяването на захарта да навлезне в тялото и предотвратяват спадането на кръвното налягане. Тяхната високо калорична ценност укрепва хората, които са отслабнали в резултат на болест или силна умора.
Фурмата съдържа повече от десет елемента, които са от жизнена важност, за да може тялото да се запази здраво и енергично. Съвременните учени твърдят, че човешките същества в действителност могат да живеят в продължение на години само на фурми и вода.
110
В. Х. У. Доусън, известен експерт в тази област, казва че една фурма и чаша мляко са достатъчни, за да посрещнат всички всекидневни хранителни потребности на един човек.

Веществото окситосин, което се съдържа във фурмата, се използва в съвременната медицина за улесняване на раждането. Всъщност окситосинът означава “бързо раждане”. Също така е известно, че това вещество увеличава и нивото на майчиното мляко след раждането.









Фурмите също така съдържат вид захар, която дава на тялото високо ниво на подвижност и топлинна енергия и която лесно може да се разгради в тялото. Нещо повече, тази захар не е глюкоза, която бързо повишава нивото на кръвната захар, а плодова захар – фруктоза. Едно бързо повишаване на кръвната захар, особено при диабетиците, има вреден ефект върху множество органи и системи, най-вече очите, бъбреците, сърцето, кръвоносната и нервна система. Високата кръвна захар е една от основните причини за възникването на увреждания толкова сериозни, колкото загуба на зрението, сърдечна или бъбречна недостатъчност.
Фурмите съдържат множество витамини и минерали. Те са много богати на фибри, мазнини и протеини. Те също така съдържат натрий, калий, калций, магнезий, желязо, сяра, фосфор и хлор, както и витамините A, бета-каротен, B1, B2, B3 и B6. Някои от ползите на витамините и минералите във фурмите за човешкото тяло и особено по време на бременност могат да бъдат обобщени така:


  • Хранителната ценност на фурмите произлиза от целесъобразният минерален баланс в тях. Фурмата също така съдържа фолиева киселина - витамин Б, която е от жизнено значение за бременните жени. Фолиевата киселина (B9) е витамин, който изпълнява важна функция в изграждането на нови кръвни клетки и телесните градивни блокове – амино киселини и в обновлението на клетките. Ето така нуждата от фолиева киселина значително нараства по време на бременността и дневната потребност се удвоява. Когато нивото на фолиева киселина е недостатъчно червените кръвни телца стават по-големи от нормалното, но с намалена функционалност, като това води до поява на симптоми на анемия. Фолиевата киселина играе особено важна роля при клетъчното деление и при формирането на генетичната структура на клетката, и също така е единственото вещество, чиято всекидневна потребност се удвоява по време на бременността. Фурмата е изключително богата на фолиева киселина.
  • Витамин B1, който се съдържа във фурмите, благоприятствува за здравословността на нервната система, спомага за превръщането на въглехидратите в тялото в енергия и за използването на протеините и мазнините така, че да посрещнат другите телесни нужди. Витаминът B2 спомага за изгарянето на протеините, въглехидратите и мазнините, за осигуряване на телесна енергия и клетъчно обновление.
  • Бета-каротенът спомага за предпазването от рак като контролира молекулите, които увреждат клетките.
  • Благодарение на това свое качество фурмите позволяват на тялото да се защитава от болести и инфекции, да подновява клетките и осигурява течен баланс. Месото също е полезен хранителен продукт, но може би не толкова, особено през време като това, колкото фурмата, която е пресен плод. Всъщност прекомерната консумация на месо по време на бременността може да доведе до отравяния в тялото. Много по-добре за една бременна жена е да предпочита плодове и зеленчуци, които са леки и лесно смилаеми.


  • Фурмите влияят добре при обменни заболявания, особено при нарушени функции на щитовидната жлеза, поради високото съдържание на йод. Фурмитесе препоръчват в случаите с повишена киселинност на стомашния сок, при сърдечносъдови, стомашно-чревни и чернодробни заболявания.

    Във фурмите са открити и вещества, близки по своята структура до аспирина. Затова древните лечители са използвали фурмите за лечение на простуди и главоболие.

    Фурмите са способни да защитят артериите от запушване (атеросклероза) и от повишение на холестерина. До такъв извод са стигнали учените в изследване, извършево съвместно от медицинския център РАМБАМ и Техническия университет в Хайфа, съобщава MIGnews.com. .

    Професор Майкъл Авирам е открил, че употребата на 100 грама фурми на ден в продължение на един месец не води до повишение на захарта и значително снижава равнището на триглицеридите в кръвта.

_________________
i`m gonna tell God everything


Чет Дек 03, 2009 4:25 pm Профил Галерия на потребителя

Регистриран на: Чет Дек 11, 2008 10:48 pm
Мнения: 13057
(View: Всички /В Темата)


Местоположение: отвъд
Мнение Re: Лечебни свойства на храните



Сьомгата
е не само вкусна риба, но и много полезна за здравето. Повечето от ползите на сьомгата идват от омега-3 мастните киселини в нея.

Сьомгата е най-диетичната риба - нискокалорична и лесносмилаема. Изключително богата е на незаменими полиненаситени мастни киселини (Омега-3 и Омега-6), белтъчини (пълноценни и лесноусвоими), минерали (калий, фосфор, калций, магнезий, цинк) и витамини (от групата В, карнитин, холин).
Сьомгата помага на сърцето
Омега-3 мастните киселини се съдържат в повечето риби. Все пак учените са установили, че човешкото тяло може да ги абсорбира чрез сьомга по-добре, отколкото чрез който и да е друг източник. Омега-3 мастните киселини са от полза за сърдечното здраве. Те предотвратяват съсирването на кръвта, непостоянният сърдечен ритъм и липидния профил чрез повишаване нивото на добрия холестерол и понижаване нивото на триглицеридите в кръвта. Сьомгата също е богата на витамин В12 и ниацин. Ниацина помага да се намали нивото на холестерола, а В12 благоприятства работата на сърцето.
Сьомгата понижава риска от сърдечносъдови заболявания, предпазва от различни видове рак, особено на шийката на матката, ставни болести (остеопороза, артрит), болест на Алцхаймер и депресия, намалява кръвната съсирваемост, регулира кръвното налягане и т.н.
Сьомга за мозъкаСьомгата може да намали риска от болестта на Алцхаймер. Хранителните вещества, съдържащи се в тази риба, подобряват мозъчните функции.
Сьомга срещу някои заболяванияМаслото от сьомга е в състояние да намали възпалението и болката, свързани с остеопороза и артрит.
Добър източник на протеиниСьомгата е богат източник на здравословни протеини. За разлика от повечето животински протеини, сьомга не съдържа наситени мазнини.
Когато купуваме сьомга, рядко се интересуваме от какъв източник е. Тя може да е дива (живее на свобода) или отглеждана във ферми. От дивата сьомга най-полезни са тихоокеанската и сьомгата от водите на Аляска, тъй като в атлантическата вода има много канцерогенни замърсители.
Суровото месо от сьомга обикновено е оранжево на цвят, въпреки, че има някои видове дива сьомга с бяло месо.Естественият цвят на сьомгата е резултат от каротеноидни пигменти в месото.
Дивата сьомга получава тези каротеноиди от яденето на крил и други малки миди.

Тъй като потребителите отказват да купуват сьомга с бяло месо, към фуража на сьомгата, която се отглежда във ферми, се добавят изкуствените оцветители астаксантин E161 и кантаксантин E161. В повечето случаи астаксантинът се произвежда химически или се извлича от брашното от скариди.

Друга възможност е използването на сушени червени дрожди, които осигуряват същия пигмент. Въпреки това, синтетичните смеси са най-евтиният вариант. Сами преценете дали предпочитате да консумирате естествено оранжева или "боядисана" сьомга!

_________________
i`m gonna tell God everything


Вто Яну 26, 2010 12:25 pm Профил Галерия на потребителя
Аватар

Регистриран на: Чет Мар 05, 2009 9:59 pm
Мнения: 3777
(View: Всички /В Темата)

Мнение Re: Лечебни свойства на храните

Полезните банани


Бананите са изключителни плодове!
Те помагат, когато се чустваме уморени и ни липсва енергия, и затова често се консумират от спортистите.

Бананите съдържа захар, фруктоза и глюкоза в комбинация с фибри, калий и магнезий. Бананите помогнат основно при три състояния:



Стрес: При физически и психически стрес нивото на калият в организма намалява. Бананите съдържат калий, който помага да се нормализира сърцебиенето, изпраща кислород в мозъка и регулира водния баланс в организма. Високото съдържание на витамин В в бананите успокоява нервната система.

Пушене: Бананите са полезни за пушачите, които се опитват да откажат цигарите, тъй като жълтият плод съдържа витамините С, А1, В6, В12, калий и магнезии, които помагат да се преодолее ефекта на никотинов глад.

Хипертония: Поради високото съдържание на калий един банан на ден е достатъчен за профилактика на кръвното налягане. Типичният американски начин на хранене съдържа два пъти повече натрий от допустимите стойности и половината от препоръчителната дневна доза калий. За предотвтратяване на хипертония е необходимо да поддържаме в тялото си натриево-калиев баланс.



беееегам за банани ....

_________________
Не се страхувай от съвършенството. Никога няма да го достигнеш.
С. Дали


Чет Фев 18, 2010 11:36 am Профил Галерия на потребителя
Аватар

Регистриран на: Вто Дек 16, 2008 6:45 am
Мнения: 3073
(View: Всички /В Темата)

Мнение Re: Лечебни свойства на храните
От дете обичам канела.
Повечето ми връстници се цупеха на кафевичкия прах върху млякото с ориза, а аз ако можех бих го обирала педантично от почти всички десертчета.

Любовта ми към канелата си остана до днес и все още като невиждала си пълня десерта или капучиното с канела, там където ми предоставят възможност свободно да си я изсипвам.

Днес обаче започна да ме смущава почти двуседмичната ми налудна страст към канела, с която се събуждам и ме тресе целодневно.

Ровнах в нета и защо ли не се изненадах никак на това, което сега ще ви пусна и тук.

КАНЕЛА


Канелата като подправка се добива от кората на дървото, която през 2 г. се обелва и след това се изсушава, докато стане като фин пергамент. Навива се на ролца, но в търговската мрежа се продава и стрита на фин прах. Родината на канеленото дърво са влажните тропически гори на Югоизточна Азия. Цейлонската канела е разространена в Шри-Ланка, Индия, Маями, а китайската се отглежда в Китай, Виетнам и Индонезия.
Тя се използва най-вече в сладкарството, като се добавя към десерти, сладки питиета, конфитюри и сладка, но също така в малки количества може да се използва и за подправяне на агнешко и птиче месо, печена гъска, ябълков и сливов мус, греяно вино, печени ябълки и плодови супи, на които придава приятен вкус. Кафето на зърна също получава по-хубав вкус, ако към него се добави малко канела.

Отдавна известна като подправка, в по-ново време канелата е обект и на изследвания като лекарство. Самостоятелно или в комбинация с други храни тя се използва за лечение на различни болестни състояния. Едно от приложенията й е в борбата с наднорменото тегло при диабетици. Смята се, че тази подправка съдържа молекула, чиято структура е сходна с тази на инсулина, също така и проантоцианидин, който усилва чувствителността на клетките към инсулина. При затлъстели хора обвитите в тлъстини клетки са лениви към действието на антидиабетния хормон.

Има изразен антиоксидантен ефект. В минимални количества канеленото масло стимулира кръвообращението и храненето на клетките на стареещата кожа, подобрява кръвоснабдяването на корените на косата, укрепва зъбите. Ароматът на канелата подобрява храносмилането.

Лечебното действие на канелата в храненето е особено полезно при:

- преохлаждане;
- простуди;
- болести на ставите;
- гръбначния стълб;
- подсилва и имунната система;
- помага за преодоляване на умората;
- при депресии;
- слабост;
- има превантивна роля срещу Алцхаймер;
- помага за понижаване на кръвната захар, за което се препоръчва на хора, страдащи от диабет.
Класическа противоотрова, облекчаваща състоянието при отравяния:

- хранително;
- алкохолно;
- никотиново.

Полезна е при заболявания на:
- стомаха;
- червата;
- черния дроб;
- бъбреците;
- пикочния мехур.



Канелата ускорява обмяната на веществата и кръвоснабдяването, възпрепятства образуването на целулит, използва се за регулиране на храносмилателния процес. Помага при простудни и грипни заболявания. Използва се и в състава на масажни масла, като средство против световъртеж, припадък, гадене. Неутрализира ухапванията от насекоми. Отстранява неприятния дъх. Древните са смятали, че ароматът на канелата прави човека непобедим в открита борба, сексуално силен и инициативен.

Установено е, че смес от пчелен мед и канела лекува множество болести.

Ето и някои рецепти:

Сърдечно–съдови заболявания:
направете смес от мед и канела на прах, намажете върху филийка хляб и яжте редовно на закуска.С напредване на възрастта стената на артериалните съдове губи своята еластичност, по нея се отлагат плаки от холестерол и в последствие се получават запушвания на съдовете.Така настъпват сърдечната атака и инфарктът.Редовното използване на мед и канела забавя и облекчава този процес.

Ухапване от насекоми:
вземете 1част мед, 2 части хладка вода, смесете и добавете 1 чаена лъжичка канела на прах.Нанесете от сместа върху болезнената зона и леко масажирайте. Забелязано е, че болката намалява и изчезва за около 1-2 минути.

Артрит:
хората с хроничен артрит могат да вземат по 1 чаена чаша сутрин и вечер смес от гореща вода, 1 чаена лъжичка мед и 1 чаена лъжичка канела на прах. Ако тази смес се приема редовно симптомите на хроничен артрит видимoсе облекчават. В изследване, проведено в Университета на Копенхаген върху 200 души страдащи от хроничен артрит се е установило следното – всички са приемали в продължение на един месец преди закуската смес от равни части мед и канела. Още първата седмица 73 души са получили пълно облекчение на болката, а след 30 дни повечето от пациентите, които били сковани и трудно подвижни са започнали да се движат без усилие и болка.

Инфекции на жлъчния мехур:
смес от мед и канела в равни части в чаша гореща вода, приемана редовно два пъти дневно, унищожава бактериите в жлъчния мехур.

Холестерол:
сместа от мед и канела в гореща вода намалява холестерола в кръвта с 10% два часа след приема.

Заболявания на стомаха:
сместа от мед и
канела облекчава и премахва болките. Освен това е установено в проучвания, направени в Индия и Япония, че настъпва изчистване на газовете образувани след нахранване в стомаха и червата. Премахва се и чувството за парене/киселини/ и тежест след нахранване.

Имунна система:
редовната употреба на мед и канела укрепва имунната система и предпазва организма от бактериални и вирусни атаки.Изследователите са установили, че медът съдържа витамини и желязо в големи количества. Редовната употреба на мед и канела укрепва белите кръвни клетки, които се борят срещу различни инфекции в организма.

Инфекции на кожата:
поставете смес от мед и канела на прах в равни части върху възпалена част от кожата.След редовни апликации оздравяването настъпва бързо.

Наднормено тегло:
сутрин рано ½ час преди закуска на празен стомах и вечер преди заспиване изпийте чаша гореща вода с мед и канела. Ако се приема редовно, намалява теглото и на много пълни хора. Освен това не се натрупват мазнини дори и при хора на високо калорийна диета.

Умора:
Последни изследвания сочат, че уникалната комбинация от витамини, минерали и биофлавоноиди, заедно с монозахаридите фруктоза и глюкоза, съдържащи се в пчелния мед спомагат за бързото преодоляване на умора и отпадналост, дължащи се на различни причини.Д-р Милтон, който е провел проучването твърди,че приемането на чаша вода с 1 чаена лъжичка мед и поръсени с канела увеличава виталността и силата на организма за повече от 24 часа. Добре е тази смес да се приема около 3 часа след обяд, когато умората в организма започва рязко да се увеличава.

Лош дъх:
ако сутрин се направи гаргара от мед и канела разтворени в хладка вода, ще имаме свеж дъх през целия ден. Това е много разпространен навик в много страни на Южна Америка.



_________________
Нищо прекалено, но всичко докрай!


Нед Фев 21, 2010 5:04 pm Профил Галерия на потребителя WWW

Регистриран на: Чет Дек 11, 2008 10:48 pm
Мнения: 13057
(View: Всички /В Темата)


Местоположение: отвъд
Мнение Re: Лечебни свойства на храните
Значи поне съм спокойна за теб, Виталско, че няма да вдигнеш неправомерно някакво кръвно. Не и собственото си. :D
Ако и някой изнамери пържоли, които да оправят калиевия баланс като бананите, грешка няма да има. Те пък ще вземат да се окажат гмо и..така.

Обаче и мярнах нещо ново за канелата.

_________________
i`m gonna tell God everything


Пон Фев 22, 2010 5:11 pm Профил Галерия на потребителя
Sorceress
Sorceress
Аватар

Регистриран на: Пон Яну 05, 2009 8:38 am
Мнения: 17144
(View: Всички /В Темата)

Мнение Re: Лечебни свойства на храните
а аз от два дни хапвам мед с канела, по чаена лъжичка преди хранене
ще рече сутрин и вечер, на обяд не ям

Много благодаря, Виталка. Дори и да си въобразявам... ама ми е по-леко на стомаха. От дете имам гастрит и за

запознатите е ясно, че той е съпроводен с колит.

много е вкусно - боров мед с канела :)

_________________
Идиотите са мъдро творение на природата, което позволява на глупаците да се мислят за хитри - Андрей


Вто Фев 23, 2010 12:42 pm Профил Галерия на потребителя
 [ 38 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: CommonCrawl [Bot] и 0 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Иди на:  
Powered by phpBB , Almsamim WYSIWYG © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Превод: Ioan Arnaudov