Последно посещение: Вто Апр 24, 2018 1:15 am Галерия Галерия   Дата и час: Вто Апр 24, 2018 1:15 am
 [ 9 мнения ] 
Процедури и техники за здраве и красота 
Автор Съобщение

Регистриран на: Чет Дек 11, 2008 10:48 pm
Мнения: 13057
(View: Всички /В Темата)


Местоположение: отвъд
Мнение Процедури и техники за здраве и красота
Аз като седя, седя...та токи изокам. :lol: И бидейки на работа, може да прозвуча малко делово, но техниката винаги е делова. :P Откривам темата с :


Воден масаж


Масажът е метод, при който се оказва механично въздействие върху тъканите и органите на човешкото тяло чрез определени похвати, които се извършват от ръцете на масажиста или с помощта на специални апарати. Според задачите, които изпълнява, масажът бива лечебен, за общ релакс, спортно-тренировъчен (цел - отстраняване на явленията преумора у спортистите и повишаване на функционалната способност на мускулите).
Много, много хубави неща могат да се случат, когато се потопим във водата!Успокояващия ефект на топлата вода, съчетан с масаж, намалява стреса и безпокойствието. С отпускане на мускулното напрежение настъпва бърза и дълбока релаксация. Облекчаването на гръдните мускули и влажността на въздуха, улеснява дишането при хора страдащи от астма. Топлата вода намалява усещането за болка, докато тя напълно не изчезне. Само 10 минути масаж в топла вода са достатъчни, за да произведат състояние на дълбок и интензивен отдих, да освободят ума от всични негативни мисли и тревоги и да отворят много положителни емоции. Използват се различни ръчни процедури за изтегляне на гръбначния стълб, което е полезно за подобряване на стойката и походката. А при редовна практика на моненти води и до увеличаване на ръста до 3-4 сантиметра.
Подводният мануален (с ръцете във водата) масаж има следните благоприятни ефекти:

топлинен - разтварят капилярите, това води до релакс и детоксикация

механичен - мануалният масажен ефект е по-силен от хидро масажния и има не само общ, но и локален принос в подобряването на кръвообращение, освен това натискът прониква дълбоко в мускулната тъкан


химичният - веществата добавени във ваната могат да: тонизират и почистят кожата, да релаксират кожата, да проникнат през кожата и да окажат цялостен ефект, както и да да намалят задържането на подкожна вода (соли)

Водноструен масаж - процедурата е популярна още като джакузи. "Jacuzzi" - това е името на първата американска фирма, произвела вана с вградени струи за хидромасаж. Така марката се превърнала в синоним на процедурата, която била нова за света. Масажът се извършва от въртящи се водни струи във вана под вода. Още по-приятен ефект носят новите технологии, които позволяват контролирано смесване на струя въздух със струя вода, което създава приятни мехурчета и носи релакс за къпещия се човек.

Тангентор- силен метод за "разбиване" на целулит. При него има съчетаване на топлинното въздействие на водата с механичното действие на масажа и специфичното раздвижване на тъканите от водната струя. При този вид масаж поради високото налягане на водата се достига до по-дълбоко разположените мускули и тъкани, отколкото при ръчния антицелулитен масаж. При тази процедура се ускорява кръво- и лимфообращението и се подобрява обмяната на веществата в проблемните зони. До 40 мин. след процедурата тялoтото се поти обилно (изхвърлят се токсини).
И все пак е важно да се подчертае, че уменията на терапевта са най-важното в случая.
_________________
i`m gonna tell God everything


Чет Юли 15, 2010 11:18 am Профил Галерия на потребителя
Аватар

Регистриран на: Чет Мар 05, 2009 9:59 pm
Мнения: 3777
(View: Всички /В Темата)

Мнение Re: Процедури и техники за здраве и красота
след като 2ри човек ме предупреди да "внимавам!" с някой прешлени в областа на кръста и врата
съм се замислила дали да не се топна в кал
идеята да се омажа с кал ми е още чужда
по приятно ми е да мисля къде да е - Балчик, Поморие, Рупите???Приложението на калта в медицинската практика е известно още от дълбока древност, когато човек започнал да използва разумно естествените сили на природата за възстановяване и опазване на своето здраве. Сега калолечението е най-търсеният терапевтичен метод в балнеологията. А както се оказва, страната ни е щедро надарена с лиманна, торфена и минерална кал. Благодарение на своето противовъзпалително, обезболяващо, имунорегулиращо и подобряващо кръвообращението действие лепкавата и крайно неприятна тиня се прилага с успех при рехабилитацията на редица заболявания.
„Лечебната кал е природен продукт, формиран с участието на различни геологични, химични и микробиологични процеси и физикогеографски фактори - климат, почва, вода, растителен и животински свят“, разказва д-р Антоанета Грозева, директор на специализираната болница за рехабилитация в Поморие.
Според химичния си състав и произход калта бива лиманна (с находища в крайморските езера около Варна и Бургас), торфена (в с. Байкал, Пернишко) и минерална (в с. Марикостиново, Петричко, и с. Баня, Карловско).Какво се случва с нашето тяло по време на калните бани, докато релаксираме в термална кална вана или в кален комплекс?
Лечебната кал и нейните микрочастици проникват в кожата и стимулират циркулацията в клетката, постепенно се активира активното кръвообращение, което стимулира изхвърлянето на отложените в тъканите вредни вещества и токсини. Същевременно кожата абсорбира биологично активни хранителни вещества и минерали, съдържащи се в калите. Постепенно тялото започва да се захранва с необходимите му елементи, мускулатурата и органите – да релаксират и регенерират, лимфния дренаж е стимулиран и калта лесно абсорбира отложената мръсотия и шлаки. При така активираният интензивен метаболизъм тялото регенерира, имунната система укрепва, възстановяват се жизнените процеси на организма.
Калните бани са своеобразен SPA ритуал, започващ с подготовка на тялото и ума за активна релаксация, преминаващ постепенно към детоксикация, регенерация на целия организъм и психичното състояние, завършващ с възобновяващ аурата SPA душ.Има обаче редица научни доказателства, че вследствие на лечение с пелоиди (pilos означава кал, тиня, глина - бел. ред.) се активира дейността на хипофизата и надбъбречните жлези. Подобрява се и състоянието на черния дроб. По данни на редица автори обменните процеси се засилват - процедурите с кал активизират въглехидратната, липидната и белтъчната обмяна. Това води до повишаване на съпротивителните сили на организма, т.е. подобрява се имунитетът. При нанасяне на лечебната тиня върху тялото тя оказва лек натиск върху тъканите и усвоява лимфния и венозния оток.
Сърдечно-съдовата система също реагира положително на лечебната кал - нивото на холестерола и кръвната захар се понижава. При пелоидотерапия се подобрява и дейността на белите дробове - дишането се учестява и става по-дълбоко. Търкалянето в тинята оказва добро въздействие и върху периферната нервна система - намалява или напълно отстранява чувството за болка. Лекарите твърдят, че калта подпомага регенеративните процеси, възстановяването на рефлексите и подобряването на чувствителността.

_________________
Не се страхувай от съвършенството. Никога няма да го достигнеш.
С. Дали


Чет Юли 15, 2010 11:59 am Профил Галерия на потребителя
Аватар

Регистриран на: Вто Дек 16, 2008 6:45 am
Мнения: 3073
(View: Всички /В Темата)

Мнение Re: Процедури и техники за здраве и красота
Препоръчвам силно и двете по-горни процедури.
Аз като видна лигла съм ги пробвала и гарантирам неописуемото удоволствие и невероятен ефект.
Разбира се нека не забравяме лугата - другото от векове изпитано магическо средство за здраве и красота.

_________________
Нищо прекалено, но всичко докрай!


Чет Юли 15, 2010 11:13 pm Профил Галерия на потребителя WWW
Mermaid
Mermaid
Аватар

Регистриран на: Пон Дек 15, 2008 2:08 pm
Мнения: 3436
(View: Всички /В Темата)

Мнение Re: Процедури и техники за здраве и красота
искам водааааааааааааааа, много водаааааааааааааааааааа
{} {} {}

_________________
А оставиш ли се да те опитомят, ще те и изядат - каза Малкият принц. Иванчо (Кулеков)


Пет Юли 16, 2010 8:37 am Профил Галерия на потребителя

Регистриран на: Чет Дек 11, 2008 10:48 pm
Мнения: 13057
(View: Всички /В Темата)


Местоположение: отвъд
Мнение Re: Процедури и техники за здраве и красота
Ааааааааа, спешен случай в трето отделение!!! :lol:
Вода за Дрийми!

Аз да си призная за калолечението само съм слушала.

Имам познати, които са ходили, принципно, ако ме сложат на легло и от купичка ме намажат, бих го изтърпяла. Предполагам усещането е нещо като маска с глина или хума, но по цялото тяло.

Но идеята да усетя как затъвам в калта.....брррррр.

Преди години като бях дете, маминка ми и дядо ми ме взеха на едно пътуване до Марикостиново.

Ако някой е чувал за мястото.

Надолу към Петрич е. Та толкова години по-късно, но помня ясно две неща.

Първото е картината, много ме е впечатлила явно - самото място представляваше нещо като езеро, доста разчупено, заобиколено от растителност и много, много папрат. Имаше едни дървени пътеки като мостове над него.

Всички сновяха загърнати с бели чаршафи, гледката напомняше сцена от филм за римската империя. Влизаха във водата и кога сваляха чаршафите не помня. Беше отдавна.

Но второто, което си спомням е усещането като влязох. Стъпих на дъното и усетих как краката ми започват да затъват в нещо доста топло и лепкаво. Предполагам това е била лечебната кал на гьола, която го превръщаше в лечебно място. Сигурна съм, че е така, но стоях като втрещена. Срамувах се да изскоча или да извикам, но чувството, че някакво тресавище ме поглуща направо ме подлудяваше. И си представях разни пиявици и всякакви гадини, които всеки миг ще ме почнат. :lol:

Та от този спомен насам си мисля, че лечебната кал само в порцеланова купичка и на тънък слой по мен. Иначе може да изкукуригам.

Вече съм на години и не съм такъв психо стоик. :lol:


пп А, ето бе, попитах чичко Гугъл и той ми показа това от Марикостиново:

Явно са го модернизирали малко, нови мостчета гледам. Не се вижда парата над водата, много мистично някакво стои, като в меча на Артур, всеки миг очакваш да те изненада в гръб самия Мерилин. :lol:

_________________
i`m gonna tell God everything


Пет Юли 16, 2010 10:46 am Профил Галерия на потребителя
Аватар

Регистриран на: Чет Мар 05, 2009 9:59 pm
Мнения: 3777
(View: Всички /В Темата)

Мнение Re: Процедури и техники за здраве и красота
това с потъването като в блато е гадно,
ама и не искам да има посредник между мен и калта :lol:

мисля си, че мога да се засиля ... скокна и шльопна насред блатото
в цел ръст и нема да има охлузвания, натъртвания, синини, нали???
после ще се овъргалям хубавко и така ...
но още не съм измислила как да излеза от там безопасно без психически травми :o-------------------

водата в Марикостино наистина е силна и помага
колежка преди 2 години ходи там с много обострена болка в областта на врата
беше само за 4 дни и болката й отшумя.


но май мен ме влече (вече???) калта :mrgreen:
има нещо много първично в калта!

_________________
Не се страхувай от съвършенството. Никога няма да го достигнеш.
С. Дали


Пет Юли 16, 2010 5:59 pm Профил Галерия на потребителя

Регистриран на: Чет Дек 11, 2008 10:48 pm
Мнения: 13057
(View: Всички /В Темата)


Местоположение: отвъд
Мнение Re: Процедури и техники за здраве и красота
турската баня
Тя е разновидност на парната баня, само че температурата вътре е по-висока, като в сауна.

Температурата варира между 45-50 градуса, а влажността на въздуха е 100%. Съчетанието от влага и вода има двоен ефект - ще отпусне мускулите ви и ще отприщи истинския процес за пречистване на организма.
Чувствате, че кръвта ви достига до всяка фибра на тялото, а порите на кожата се отварят, за да изхвърлят всичко, което го е тровило до този миг. Виждате как тенът на кожата ви се изравнява.
Всеки, който посети турска баня, първо се загрява добре в помещение с горещ и сух въздух. След това започва наплискване със студена вода и постепенно измиване на цялото тяло.

Следва масаж, обикновено цялостен, който може да ви разтопи истински. Накрая си почивате в по-хладно помещение, отдадени на пълен релакс.

Все повече спа-центрове разполагат с турска баня, където можете да се поглезите до насита.


Специален пилинг "Бяла ела"

Тази процедура съчетава в едно ориенталските традиции с философията на Далечния Изток.

След като се изпотите в турската баня, ще ви сложат да легнете върху нежен килим от благоуханни цветя. Там ще ви измият първо с помощта на копринена ръкавица, а след това и с плетена.

Следва ароматен масаж на тялото, измиване на косата и точков масаж на цялата глава. А докато пиете освежаваща напитка в края, ще втрият в кожата ви подхранващ лосион.


Масажът на Афродита

Прави се със синьо-зелени водорасли, морска вода и ароматни масла.

Водораслите са богати на минерали, витамини и други полезни микро елементи, които помагат на кожата да се освободи от токсините, правят я гладка и свежа.

В горещата атмосфера на турската баня може да се извлече най-много от полезните свойства на морето. Ако добавите към това и двама масажисти, които действат в синхрон, блаженството е пълно.

Процедурата включва не само масаж с морски дарове, но и маска на косата и лицето с витаминен комплекс, както и лек масаж на четири ръце с натурални растителни екстракти.


Екзотичен колумбийски пилинг

В турската баня цялото тяло се ексфолира нежно с помощта на паста от бадемово масло и ароматен кафеен прах "Колумбия".

Тази процедура отстранява мъртвите клетки от повърхността на кожата и я прави блестяща, леко тъмна и много еластична.

Следва тонизиращ масаж със специална ароматна пяна, който напълно ще възстанови не само тялото, но и духа ви.

_________________
i`m gonna tell God everything


Сря Сеп 29, 2010 4:53 pm Профил Галерия на потребителя
Аватар

Регистриран на: Чет Яну 29, 2009 1:42 pm
Мнения: 1530
(View: Всички /В Темата)


Местоположение: Аврен
Мнение Re: Процедури и техники за здраве и красота
Оригиналното название на турската баня е хамам. Навремето ходехме в оная на бившата ул. "Аврам Гачев" и си умирахме от кеф да трещим с тасовете върху водата във ваните. При сполучлив удар звукът беше великолепен и събаряше мазилка от тавана. От тия времена ми е влечението към всякакви подобни изтънчени здравословни удоволствия. Сега нещата малко са се променили - СПА центровете къртят мазилка, ако не и цели плочки само с ценоразписите си, като при това не са необходими никакви тасове. Изобщо, човек трябва да се движи в крак с прогреса, за да не се излага.

Ваш Ламео, aka Beauty Advertising Consultant

_________________

Simply Baroque - Homo AvrenicusСря Сеп 29, 2010 5:11 pm Профил WWW

Регистриран на: Чет Дек 11, 2008 10:48 pm
Мнения: 13057
(View: Всички /В Темата)


Местоположение: отвъд
Мнение Re: Процедури и техники за здраве и красота
Това ти включване много ме разсмя и ме върна някъде назад в годините, Ламео. Сега като влязох да пускам нещо се сетих. Но не винаги можем да кажем какво чувстваме, защото е само усещане, необвито в думи.
Да си продължа мисълта аз.

Става въпрос за поредната процедура.....ГЛИНАТА - Тайната на Клеопатра за красива кожа

Много е писано за нейните навици да взима вана с мляко и да се маже с естествен крем от мед и алое. Но е малко известно, че Клеопатра е поддържала тена си с глина.

Глината в Египет съдържа вулканична пепел и други елементи, но най-често се среща глината, която днес наричаме монтморилонит - на името на едно градче във Франция, където тя е открита за първи път.

Когато мoнтморилонитната глина, наричана още жива глина, се наложи върху кожата, тя се хидратира и се наелектризира. След това глината набъбва и поема замърсяванията по повърхностния слой. Тогава започва действието на минералите, които освежават кожата и премахват излишните частици от нейната повърхност. Електрическият заряд пък предотвратява абсорбирането на замърсителите.

Освен това монтморилонитната глина има и антибактериално действие.

Според учените, освен че действа благотворно на кожата, тя спира производството на бактерии като стафилококи и Е-коли в организма и поддържа доброто състояние на черния дроб.

В няколко страни в света има залежи от различни видове глина. Всички те съдържат много минерали. Някои от тях се използват за козметични маски и добавки. Много популярна например е глината от Мъртво море, която съдържа 21 различини минерала.

Неотдавна в планината Сиера Невада били открити залежи на монтморилонитна глина, която е невероятно суха и добре запазена.

Събраните проби от 25 места около хълмовете били изследвани от калифорнийски учени и те открили, че тази глина съдържа 75 основни минерала. Сега тази глина е известна като „Сиера”.

Вярно е, че Клеопатра е имала едно предимство. По нейно време не е имало замърсители на въздуха, от които да страда кожата й. Но човек не трябва да се бори с химикалите като употребява други химикали.

С глината те се отстраняват чрез 100% естествени вещества. Освен това тя придава блясък на кожата и тен, на които би завидила дори и Клеопатра.

_________________
i`m gonna tell God everything


Съб Дек 11, 2010 3:04 pm Профил Галерия на потребителя
 [ 9 мнения ] 


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: CommonCrawl [Bot] и 0 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Иди на:  
Powered by phpBB , Almsamim WYSIWYG © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Превод: Ioan Arnaudov