Последно посещение: Пет Апр 27, 2018 6:22 am Галерия Галерия   Дата и час: Пет Апр 27, 2018 6:22 am
 [ 15 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Диетите, без които не можем 
Автор Съобщение

Регистриран на: Чет Дек 11, 2008 10:48 pm
Мнения: 13057
(View: Всички /В Темата)


Местоположение: отвъд
Мнение Диетите, без които не можем

Диета с кисело мляко


Диетата с кисело мляко води до загуба на 4-5 килограма за седмица

Предупреждение: Ако вашият стомах е чувствителен към млечни продукти, то тази диета не е подходяща за вас.

Оптимална масленост на млечните продукти - не повече от 4% мазнини на 100 грама!

Друго правило: не яжте КИСЕЛИ плодове! Можете да хапвате: ябълка, банан, круша, праскова, може и сушени сини сливи или стафиди.

Преди всяко хранене пийте чаша минерална вода,по възможност топла.

Закуска:

1 чаша топла минерална вода.
1 кисело мляко не повече от 4% масленост - 125 грама

1 плод

Чай с мед (20 г, една чаена лъжичка е 5 грама), или кафе с мляко

Втора закуска

1 чаша топла минерална вода.
100 гр. мляко
1 ябълка


Обяд:

1 чаша топла минерална вода.
1 бр.сварено яйце

Салата (краставици, домати)

100 грама извара с плодове

Вечеря:

1 чаша топла минерална вода.
1 плод

1 неподсладено кисело мляко с не повече от 4% мазнини - 125g

Диетата се прилага прилага от 5 до 7 дни,след което се почива.

_________________
i`m gonna tell God everything


Пет Сеп 28, 2012 2:52 pm Профил Галерия на потребителя

Регистриран на: Чет Дек 11, 2008 10:48 pm
Мнения: 13057
(View: Всички /В Темата)


Местоположение: отвъд
Мнение Re: Диетите, без които не можем
По данни на социолози
- 90% от жените поне веднъж през живота си са били на диета,
- 52% от дамите се ограничават заради това, че дрехите им са отеснели,
- 33% преди лятната почивка
- 22% заради проблеми със здравето
- 18% преди сватбата
Жените са на диета средно два пъти в годината, като могат да намалят с около 5 кг теглото си при спазването на една диета.
В продължение на своя живот, като се започне от 18 години средно една жена е на диета 9 пъти, като 17 години тя полага средно усилия за борба с излишното тегло.Разбира се не всички дами могат да издържат на ограничения в храненето.
- Само 1 % могат да спазват диета в продължение на една година
- 30% могат да намалят храната в продължение на половин година
- Останалите могат да спазват ограничения в храненето за месец, седмица или дни
Като основна причини за неуспех с диетите и постигане на желаните резултати при отслабва посочват
- 35% от анкетираните са уверени, че им пречи да отслабнат любовта към храната
- 33% се оплакват от слаба воля
- 20% споделят, че това е скъпо удоволствие


Източник The Daily Mail

_________________
i`m gonna tell God everything


Пет Сеп 28, 2012 4:48 pm Профил Галерия на потребителя

Регистриран на: Чет Дек 11, 2008 10:48 pm
Мнения: 13057
(View: Всички /В Темата)


Местоположение: отвъд
Мнение Re: Диетите, без които не можем
Емоционалното хранене – глад на душата


На пръв поглед храненето и себепознанието нямат нищо общо. Тъй като обаче тялото и душата са неразривно свързани, ние усещаме душевната болка и на физическо ниво, а душевният глад често ни кара да изпитваме физическа нужда от храна.
Това така наречено емоционално хранене не се лекува с диети, защото е израз на психологически проблем.
Емоционалното хранене тихомълком се промъква в живота на повечето жени. При някои то остава едва забележимо, криейки се в сянката на блокчето шоколад винаги, когато са под стрес, докато при други влиза под внушителната форма на убийствената булимия и наднормените килограми, които ни пречат да дишаме с пълни гърди живота си. Зависимостта от храната е като всяка друга зависимост – промъква се мимоходом в ежедневието ни и започва да се “храни” с жизнените ни сили, ограбвайки от физическата и душевната ни сила.

Зависимостта от храната е вик на съществото, вик, който чака да бъде чут и да предизвика във нас решимост, за да променим нещо в живота си.

Повечето жени са добре запознати с това какво представлява емоционалното хранене (при мъжете то е по–рядко проявено, сигурно, защото жените наистина са по-емоционални създания). Емоционалното хранене превръща храната в заместител, отдушник, топло рамо, приятел, генератор на любов, навик…

Емоционалното хранене ни кара да се “натъпчем до пръсване”, за да усетим топлината на приемането. Прави ни зависими от определени групи храни (най–често групата на сладкарските изделия). Емоционалното хранене разстройва както физическия ни баланс, така и душевното ни равновесие. Защото естествената природа на човека е да използва храната за свое гориво за живот, да я използва, за да се чувства бодър, жизнен и силен, а не за да злоупотребява с нея или да си причинява различни емоционални и физически дискомфорти. Съвременният човек все по – често е започнал да страда от хранителни разстройства и емоционално запичане, все по – често страдаме от отслабване на личността и излишно увеличаване на теглото, от глад на истински изживени мигове и пренасищане с полуфабрикати.

  • Ще се опитам накратко да очертая една СПАСИТЕЛНА МРЕЖА, която ще ви помогне да хванете част от емоционалните си модели на хранене и да ги запратите далеч от живота си.
Като за начало трябва да се вгледаме и вслушаме много внимателно в това, което има да ни каже и покаже нашето емоционално хранене. Това е една от най – трудните, но и най – ключови стъпки в нашата програма по откопчване от емоционалното хранене.

Вълчият апетит например много често е предизвикан от някакъв вълчи глад на душата, а не на тялото.

За какво наистина е гладна душата ви? Желанието да се “натъпчем” с всичко, което ни е под ръка често е проекция на нашето желание да бъдем “защитени”, да бъдем закрилени, да бъдем обичани.

Страхът ни от това да свършим важните за нас задачи и да предприемем следващите продуктивни стъпки напред (например в професионално отношение или в личен план) ни кара да трупаме излишни килограми, които са като маска, под която крием истинските си нужди.

Стресът ни вкарва в лапите на преяждането или нездравословните отклонения от естественото хранене, крещейки нуждата ни от намаляване на темпото.

Чувството на вина също е чест активатор на емоционалното хранене и това чувство на вина може да не е от днес или вчера, от от един отдавна отишъл си период на живота ни. Усещането, че животът ни е “безвкусен” може да ни кара автоматично да се отправяне към супермаркета в търсене на нещо сладко, пикантно и вкусно, което да ни подари поне временно усещане на пълноценност и наслада.

Трудно е да стигнем до истинските нужди, които се крият зад злоупотребите ни, но единственият начин да стигнем до осъзнатото, естествено, здравословно хранене е като първо нахраним душата и емоциите си.

Затлъстяването е другото име на страха – страха от действие, страха от отхвърляне, страха от провал или самота, дори страха от това да станем такива каквито се виждаме в най – смелите си мечти.

Моето виждане е, че колкото повече се съсредоточаваме върху това, което не искаме (да преяждаме, да трупаме повече килограми, да злоупотребяваме с телата си), толкова повече привличаме от въпросното нещо в живота си.

Затова вместо да вложите огромни усилия и много от времето си в борба със своите хранителни зависимости, се опитайте да вложите повече време и усилия в старанието си да предизвиквате повече от желаните, търсени от душата ви неща.

Вместо да си правите дълъг списък със “забранени храни” си направете списък с “разрешени удоволствия”,

вместо да чертаете графики на килограмите и мерките си, начертайте живота на мечтите си и се осмелете да тръгнете по неговия план.

В отслабващата програма, която аз препоръчвам на моите клиентки спортната програма не се състои от стриктно оформен двигателен режим, а от игри с децата, танци на празничната сцена на живота и правене на любов с любимия, от дейности, които раздвижват тялото и ви карат да се чувствате добре в емоционално отношение.

Най–добрата детоксикираща програма за мен не е гладолечението, а прошката.

Най–здравословното хранене – храненето с любими хора и позитивно настроение.

Най–ефективната гимнастика – смехът, най–ефикасното хапче за отслабване – любовта.

Най–великият инструктор по отслабване – собствената ви душа.

Самата аз преди години бях на границата на анорексията. Анорексията също е вид зависимост от храната, тъй като храненето се превръща в бич, в стриктно следене на калории и килограми, една примка, която все повече се затяга около врата ти и не ти позволява да се наслаждаваш на съществуването.

След това имах период, през който дълго време се борех с излишните си килограми. Бях емоционално зависима от храната доста време. Опитах да се преборя със зависимостта си чрез разделно хранене, гладолечение с плодове и чайове, вегетарианство и др.

Но докато не стигнах до нуждите на душата си, всичко беше безуспешно (или успешно за кратък период от време).

Така моят личен път към балансираното хранене, осъзнато и красиво (а от там и към желаното тяло) стигна най–накрая до правилния път – пътят на любовта и себевглеждането. За известно време просто отхвърлих вманиачаването в храната, за да започна своята душевна диета – разчистих болките от миналото чрез медитации и опрощаващи ритуали, направих си ударна диета по щастие, включващи всички онези неща, хора и дейности, които ми се искаше да присъстват повече в живота ми. Двигателната ми активност беше списък с дейности, които отлагах и за които щях да изразходвам не по–малко физически усилия отколкото обикновено изразходвах във фитнес залата.

Дори не разбрах как започнах да избирам все по–внимателно храната, която слагах на масата, храненето се превърна в един малък празник, който ме ободряваше и обновяваше. По естествен начин хранителните ми навици започнаха да се превръщат в творчески избори. Започнах да “чувам” от каква храна има нужда тялото ми (след мазната баничка се чувствах подпухнала и изморена, докато пресните плодове ми даваха доза работоспособност). Животът ми се изпълни с много нови хора и дейности, които много повдигнаха самочувствието ми и усещането, че се чувствам все по-добре.


Разчиствайки емоционалните си неразбории и живота си като цяло, аз всъщност направих много повече за тялото си и хранителните си навици, отколкото до този момент бях постигнала с всевъзможни други диети и програми.

Затова мислете по–малко за качеството на храната си и повече за качеството си на живот!

Мислете по–малко за двигателната си програма и повече за следващите продуктивни стъпки напред, по–малко за броя калории и повече за броя на позитивни мигове в деня ви! (Продължава)

[JUSTIFY]МОНИКА ВАСИЛЕВА - консултант по хранене и терапевт тяло
[/JUSTIFY]

_________________
i`m gonna tell God everything


Пет Окт 12, 2012 8:40 am Профил Галерия на потребителя
Аватар

Регистриран на: Пон Сеп 13, 2010 12:02 pm
Мнения: 1136
(View: Всички /В Темата)

Мнение Re: Диетите, без които не можем
Начинът на хранене безспорно е важно нещо, но заради различния ни метаболизъм и живот се получават големи разлики.
При мен е по-лесно да сваля тегло, отколкото да кача.
Повече от 25 години почти не променям теглото си, няколко килограма максимум без значение какво и колко ям. А съм всеядно. :)
Само дето във височина намалявам- два сантиметра от 182 преди време.
Тежа 78кг.
Абе все още мясам :lol:
Като пропорции де :satisfied:


Пет Окт 12, 2012 11:03 am Профил

Регистриран на: Чет Дек 11, 2008 10:48 pm
Мнения: 13057
(View: Всички /В Темата)


Местоположение: отвъд
Мнение Re: Диетите, без които не можем
Цитат:
При мен е по-лесно да сваля тегло, отколкото да кача.ти сега дразниш ли ме, кво? :twisted: :lol:

внимавай с това изречение, Рик, особено ако си в компанията дори и на една отчаяна жена. да не говорим за повече. :satisfied:

метаболизмът без майтап наистина си казва думата за килограмите, но пък от своя страна се определя от доста различни фактори.

когато обаче свалянето на кила е невъзможно въпреки стриктните ограничения, проблемът не е само в метаболизма.

но така или иначе ето няколко неща, които може да се направят с цел засилване на метаболизма:
1 ХРАНЕТЕ СЕ по „метаболически часовник”

Веществата се усвояват по различен начин в различните части на денонощието. Мазнините, приети в интервала от 6 до 9 часа сутринта, биват усвоени изцяло, но 12 часа по-късно те директно ще се отложат под кожата.


Решението:
Закусвайте със сирене, извара (може и да са в тестени изделия като сирейки), масло, шунка, колбас. Забравете за кремове, конфитюри, мармалади и изобщо всякакви сладки благини.

В средата на деня телата ни най-добре усвояват белтъчините, затова наблегнете на риба и месо. За гарнитура – ориз, картофи, грах, боб. Без десерт!

Към 16 часа хормонът инсулин започва мощно да действа и да понижава нивото на кръвната захар. Тоест това е най-подходящият момент да се поглезите с нещо сладко без опасност за фигурата – например 30 гр. шоколад, чиния с плодова салата или сушени плодове, орехи.

На вечеря забравете за червеното месо (говеждото). Бялото (пилешко, пуешко) е позволено. Големината на порцията можете да изчислите съвсем лесно – ръстът ви минус 40. Тоест ако сте висока 170 см, в чинията ви трябва да има 130 гр. пилешко.
2 ЯЖТЕ ЧЕСТО, но по малко

Малцина знаят, че яденето на порцийки ускорява обмяната на веществата с около 10%. Такъв режим спасява от усещане за глад, позволява да контролирате апетита си и да не преяждате, така не качвате излишни килограми, но може да се избавите и от онези, които са ви в повече (около 2 кг за месец).

Решението:
Определете си 5-6 приема на храна вместо 3. Между тях трябва да има двучасови промеждутъци. Продуктите подберете според времето от денонощието (за тях вижте предния раздел). Не пропускайте закуската – тя засилва метаболизма, а оттам и нормализира теглото.


З ЗАДЕЙСТВАЙТЕ щитовидната жлеза

В една или друга степен нейната функция е понижена при повечето хора. Причината е дефицитът на йод. Когато йодът не достига, щитовидната жлеза намалява производството на хормона тироксин, който отговаря за изгарянето на мазнините.

Решението:
За да вкарате в норма нарушения обмен на мазнини, взимайте витаминни комплекси и био добавки с йод и яжте повече морски дарове.4 ПРАВЕТЕ коремни преси

Избавлението от тлъстинките, които се натрупват в областта на корема (пълнеенето тип „ябълка”), е много по-трудно, отколкото спасението от тези, които са по бедрата (пълнеенето тип „круша”). И вероятността от метаболитни разстройства и дори диабет е многократно по-голяма. Защото коремът се „закръглява” не само за сметка на подкожните тлъстини, а защото тлъстините се натрупват и по вътрешните органи и в стомаха. От всеки 20-25 гр. мазнини в женското тяло, 2-5 гр. са именно във вътрешните органи. Ако пълнеете като „ябълка”, значи излишните мазнини се натрупват основно вътре във вас, което вече е заплаха за правилната обмяна на веществата. Кръвта се пренасища с мастни киселини, лош холестерол и глюкоза, които вредят на сърцето, кръвоносните съдове и други органи.

Решението:
Колкото е възможно по-често напрягайте и упражнявайте коремната си мускулатура. Абдоминалните мазнини характерни за мъжете (биреното коремче), при жените са признак за хронично напрежение и тревоги. Когато нервничите, в кръвта ви се развихря ендокринна буря, вследствие на която органите ви са подложени на мощна вълна от кортизон – хормона на стреса. В отговор като защита организмът натрупва мазнини във вътрешните органи. Затова – повече коремни преси и по-малко нерви!


5 ТРУПАЙТЕ мускулна маса


Мускулите имат неприятното свойство да бъдат заменяни от мазнини заради недостатъчно движение и характерното за напредването на възрастта забавяне на метаболизма (с 2% на всеки 10 години, което е равно на 2 излишни килограма).


Решението:
За да увеличите нивото на основния обмен на веществата, занимавайте се с по-силови тренировки.

Един килограм в повече мускулна маса изгаря 65 ккал дневно допълнително и то в състояние на покой. При физическа активност – още повече! Благодарение на това за месец можете да свалите половин килограм. И то без каквито и да е диети.

_________________
i`m gonna tell God everything


Пет Окт 12, 2012 4:19 pm Профил Галерия на потребителя
Фурия
Аватар

Регистриран на: Сря Дек 17, 2008 3:07 pm
Мнения: 9507
(View: Всички /В Темата)

Мнение Re: Диетите, без които не можем
Сега-понеже не знам де да прасна въпроса си,тук ще е!
Днес сестро,се заговорихме с девойка следваща фармацефтика,за приемането на желязо.

Тя твърди,че яденето на коприва,спанак и подобните не ни осигуряват този метал!

Единствено животинския организъм имал свойството да го извлече желязо от тревите.

Някаква информация по този въпрос?!??

Изобщо не искам да загубя вярата си в Попай моряка :evil: :evil: :evil:

_________________
ШИЛЕ ШЕРСКО!


Сря Окт 17, 2012 12:26 pm Профил Галерия на потребителя

Регистриран на: Чет Дек 11, 2008 10:48 pm
Мнения: 13057
(View: Всички /В Темата)


Местоположение: отвъд
Мнение Re: Диетите, без които не можем
Сестро, следваща или завършила...подобни категорични изказвания никога не мога да възприема.
ако е специалист по храните и тревите, и има достатъчно опит, може и да изкаже някакво твърдо становище, но един разсъждаващ човек винаги има едно наум. точно затова съм забелязала колко повече един професор е възможно да изрази некатегоричност за разлика от един студент. :lol: което е разбираемо, но не е правилно.
по отношение на желязото човек може да научи много дори, ако се разрови в нета. (пази Боже да чуе някой това, дето има претенциите да е прочел повече на хартиен носител).
Желязото в организма е повече от един вид.
И друг много важен момент, който трябва да се има предвид е не самото количество, което се приема, а усвояването му от организма.
Едно от условията за това е приемът на достатъчно количество храни, които съдържат витамин С.
Смята се, че някои продукти като чай, кафе, газирани напитки и други също намаляват усвояването му, затова е добре да се ограничи приема им.

а храни, които са богати на желязо са следните:

- зеленчуци: спанак, зеле, брюкселско зеле, карфиол, броколи, аспержи, зелени чушки, цвекло, грах, картофи, магданоз и др.

- плодове: портокали, грейпфрут, киви, ягоди, пъпеш.
Наред с богатото съдържание на желязо, тези плодове съдържат и витамини, които подпомагат по-доброто усвояване на желязото в организма.

- морски храни: скариди, октопод, стриди, риба тон.

- сушени плодове: кайсии, стафиди, смокини, сини сливи.


- ядки: бадеми, кашу, слънчогледови и тиквени семки.

- бобови растения: фасул, зелен фасул, леща.

- соя и соеви продукти.

- зърнени храни: пълнозърнеста пшеница, пшеничен зародиш, овесени ядки, кафяв ориз, царевица.

- пилешко, пуешко и телешко месо.

_________________
i`m gonna tell God everything


Пет Окт 19, 2012 10:38 am Профил Галерия на потребителя

Регистриран на: Чет Дек 11, 2008 10:48 pm
Мнения: 13057
(View: Всички /В Темата)


Местоположение: отвъд
Мнение Re: Диетите, без които не можем
Консумирайте извара без ограничения


Тя е една от най-древните млечно-кисели храни, използвани от човека. Съдържа всичко необходимо за организма - протеини, незаменими аминокиселини, витамини, млечни мазнини. Усвоява се по-бързо от млякото и може да се яде по всяко време без ограничения, тъй като е изключително диетичен и полезен продукт.

Получава се от вторичните продукти на млекопреработването - обезмаслено мляко, мътеница и суроватка. На пазара се предлага солена и обезсолена извара. Съдържанието на белтъчини/мазнини/въглехидрати в двете й разновидности е: полумаслена- 16,2/3,7/3,7 обезмаслена – 14,1/0,5/3,8

Тя е най-добрият източник на белтъчини, който може да се намери (ако не смятаме яйчните белтъци) и не съдържа почти никакви мазнини. Белтъчините й се състоят от незаменими сяра-съдържащи аминокиселини - метионин, цистини, които са доказани хепатопротектори. Затова наричат изварата „медицинската сестра на черния дроб”. Протеините на изварата са частично свързани с фосфора и калция. Това подпомага доброто им преработване в стомаха и тънките черва и организмът ги усвоява в много висока степен.

Как да разпознаем качествения продукт?

Цветът й е бял, с кремав, но не и със синкав оттенък. Вкусът й не бива да киселее, а да е естествено сладък. Консистенцията й трябва да е еднородна и леко маслена. Ако се разсипва
истинската извара стои на бучки и се рони, но не се слепва. Съхранява се при температура до +8°С не повече от 72 часа в хладилник, в стъклен съд, в който са сложени 2-3 бучки захар.

Да я приготвим у дома

• извара с подкваса - млякото се загрява до кипване, след което съдът се поставя в друг по-голям съд със студена вода, 3а да се охлади бързо. Когато температурата му достигне около 35-40°С, към него се прибавят 2-3 супени лъжици кисело мляко, покрива се с чиста кърпа
и се оставя на топло 3а 3-4 часа. След като млякото започне да се сгъстява, то се загрява бавно във фурната на печката, докато се пресече напълно, и образувалата се извара се прецежда през пласт марля.
• извара без подкваса - млякото се поставя в емайлиран съд и към всеки литър от него се прибавя по 1 ч. л. калциев лактат (от аптеката). Разбърква се и се загрява почти до кипене. След като млякото се пресече, то се сваля от огъня и се охлажда. Получената по тази рецепта извара е богата на калциеви соли и е полезна 3а малки деца.
и троши, значи е извлечена всичката й влага. Истинската извара стои на бучки и се рони, но не се слепва. Съхранява се при температура go +8°С не повече от 72 часа в хладилник, в стъклен съд, в който са сложени 2-3 бучки захар.

Разтоварващ ден
Един ден в месеца приемайте само 100-250 г обезмаслена извара, твърди сурови зеленчуци (ряпа, зеле) или кисели плодове с орехи, 2-3 чаши зелен чай без захар или шипкова отвара. Разтоварващите дни помагат на организма да се освободи от натрупаните токсини.

Крем с извара
Необходими са ви 300 г извара, 300 г пресни плодове, 1-2 с. л. мед. Към изварата се добавят меда и плодовете, пасирани или нарязани на кубчета, и всичко се разбърква. Може да се охлади или да се консумира веднага.

Маска
От 2 с. л. извара, един жълтък и няколко капки кислородна вода пригответе маска за лицето си. Тя придава еластичност на кожата и почиства мазните и роговите клетки.

При навяхване и натъртване
Народната медицина с успех прилага лапи от затоплена извара.

Още ползи от нея
• Метионинът и холинът предпазват от развитие на атеросклероза, а минералите в нея участват в образуването на костите, хемоглобина и поддържат в добро състояние нервната система

• Редуциращата холестерола диета Задължително включва извара заради ниската й калоричност и много ниското съдържание на холестерин • Обезмаслената извара осигурява усвояването на калция и фосфора от костите в нужните пропорции

• Диетата с извара се препоръчва при лечението на хепатит, подпомага функциите на черния дроб и укрепва целия организъм

• За бебетата изварата е източник на белтъчини и калций. Комбинацията с праскови и кайсии е подходяща за дейността на червата и развитието на костната система.

Chudesa.net


_________________
i`m gonna tell God everything


Вто Яну 15, 2013 5:19 pm Профил Галерия на потребителя
Sorceress
Sorceress
Аватар

Регистриран на: Пон Яну 05, 2009 8:38 am
Мнения: 17144
(View: Всички /В Темата)

Мнение Re: Диетите, без които не можем
Не е точно диета, но...

Пет неочаквани храни, които горят мазнини


Можете и да се храните, и в същото време да горите излишни мазнини. Това твърдят специалисти в областта на храненето и диететиката, които разкриват списък от 5 неподозирани продукта, консумацията на които гарантира, че в съвсем кратки срокове обиколките на тялото в проблемните зони скоростно ще се намалят.
Изгорете мазнините от тялото си!
Ето за кои 5 храни става дума

цитруси – много от хората, които са си поставили за цел да се лишат от няколко излишни килограма, ограничават до минимум консумацията на плодове, тъй като смятат, че само трупат излишна захар от тях. Напротив. Цитрусовите плодове и изобилието от витамин С в тях стимулира изгарянето на мазнините в организма, като в същото време не позволява натрупването на нови мастни депа;
подправки – един от най-добрите приятели на фигурата ви са подправките, тъй като те стимулират метаболизма и по този начин подпомагат изгарянето на мазнините;
соя – продуктите от соя съдържат лецитин, който предпазва тялото от натрупването на нови мазнини;
млечни продукти – млечните продукти, които спадат към нискомаслените, не само че са полезни за здравето, но и стимулират скоростното изгаряне на мазнини;
чесън – и може би най-неочаквания продукт в днешния списък е чесънът, тъй като почти никой не подозира, че той ускорява метаболизма по естествен начин.

http://zdrave.ws/24137/5-neochakvani-hr ... t-maznini/

_________________
Идиотите са мъдро творение на природата, което позволява на глупаците да се мислят за хитри - Андрей


Пон Юни 17, 2013 9:41 am Профил Галерия на потребителя

Регистриран на: Чет Дек 11, 2008 10:48 pm
Мнения: 13057
(View: Всички /В Темата)


Местоположение: отвъд
Мнение Re: Диетите, без които не можем
Сокова диетаСоковата диета ще ви помогне не само да се избавите от излишните килограми, но и ще подобри чувствително здравословно ви състояние. Вкусните „течни витамини” са способни да нормализират работата на стомашно-чревния тракт, да изведат шлаките и токсините от организма (а и да подобрят цвета на кожата на лицето), да нормализират обмяната на веществата и да елиминират признаците на нарушения метаболизъм. Те ще повлияят и на главоболието, раздразнителността, безсънието и др. Соковата диета е отлично средство за профилактика при затлъстяване, атеросклероза, хипертония, захарен диабет, болести на бъбреците и пикочните пътища и подагра.

Какво ви е необходимо?
Ако сте решили да спазвате сокова диета е желателно да имате сокоизстисквачка и бутилки от тъмно стъкло. Но това разбира се не е задължително. Вместо сокоизстисквачка можете да използвате обикновен миксер. В такъв скучай вместо сок ще приготвите пюре, което няма да наруши вашата диета, а напротив – ще обогати менюто ви с хранителни влакнини. Що се отнася до бутилките от тъмно стъкло, те са необходими само в случай, че нямате възможност да приготвяте соковете непосредствено преди тяхната консумация. Ако провеждате диетата по време на отпуска или през уикенда, запасите от сокове не са задължителни.

Загрявка
Преди началото на соковата диета или разтоварващите сокови дни, организмът трябва да бъде подготвен. Един ден преди „разтоварването” или три дни преди продължителната диета (от 5 до 10 дни) изключете от менюто си рафинираната захар, майонезата, горчицата, подправките, сладките, тестените и лютите храни. Преминете на плодове, зеленчуци и зърнени култури. От напитките оставете само водата и зеления чай. Постарайте се да пиете по 2 литра течности на ден.

Основни препоръки
По време на диетата пийте около 2-3 литра сок (8-13 чаши) на ден. Освен сокове е разрешено (и желателно) да се пие вода, зелен или билков чай. Задължително разреждайте соковете с негазирана минерална вода в съотношение 1:1 – така ще предпазите задстомашната си жлеза. Най-добре е диетата да не започва с фрешове от цитрусови плодове, тъй като те могат да предизвикат раздразнение на чувствителната лигавица на стомаха.

По време на диетата се допуска добавянето на чаена лъжица мед на една чаша сок, а също така смесването на кисели сокове със сладки и зеленчукови с плодови. Кафето, черният чай, алкохолът и тютюнопушенето ще сведат до минимум ефективността на диетата.

Противопоказания и странични ефекти
Мощното въздействие на соковете е способно да провокира дори признаци на скрити заболявания. Ето защо хората, страдащи от хронични болести, трябва да се отнесат внимателно към соковата диета. Диетата със сокове е противопоказна и за бременните жени и кърмещите майки. Всеки, който е решил да се придържа към тази диета повече от 2 дни, трябва да се консултира с личния си лекар или диетолог. Лекарят може да не забрани диетата, а да предложи неин по-щадящ вариант, при който се допуска консумацията на зеленчукови супи и каши от цели зърна.

Соковата диета има някои странични ефекти. Тя може да предизвика временна отпадналост и сънливост, а също така да стане причина за неприятен дъх от устата и поява на главоболие. При наличие на прекомерно количество шлаки в организма, в началото на диетата могат да се наблюдават подуване на корема, разстройство, засилено потене, а в някои случаи дори хрема. Обикновено тези неприятни усещания отшумяват към края на втория ден.

Възстановяване

Излизането от диетата трябва да бъде постепенно. През първите дни в менюто могат да се добавят кисело мляко и зеленчукови крем-супи. Продължителността на излизането трябва да съставя половината от срока на самата диета.

Поддържане на форма
След провеждане на сокова диета се наблюдава свиване на стомаха, поради което храненето трябва да се осъществява на малки порции. Продължавайте да пиете по една чаша разреден сок на ден 20 минути преди хранене, а понякога замествайте със него вечерята.

Колко често може да се прави?
Разтоварващите сокови „спринтове” могат да се правят с честота веднъж седмично, докато соковите „маратони” са допустими не повече от два пъти годишно.

Какви са свойствата на плодовите сокове?


Сокът от портокал е източник на витамин C, помага при проблеми със зрението, при синдром на хроничната умора, слаби кръвоносни съдове, атеросклероза и чернодробни заболявания (разбира се, ако нямате алергия към него).

Сокът от диня е незаменим при отоци и бъбречни заболявания.

Сокът от грозде
се използва за профилактика на сърдечни пристъпи, при ангина, анемия, нервни разстройства, слабост и кашлица. Този сок е способен да понижи нивото на холестерол в кръвта, но не бива да се пие в големи количества, тъй като е висококалоричен. Сокът от грозде е противопоказен при хора, страдащи от затлъстяване, хронична бъбречна недостатъчност, заболявания на стомашно-чревния тракт, съпроводени от честа дефекация, при подуване на корема, язвена болест на стомаха и гастрит.

Сокът от вишна унищожава възбудителите на дизентерия и гноеродните бактерии: стафилококи и стрептококи.

Сокът от нар е силно общоукрепващо средство, което се използва за възстановяване на организма след заболяване, операции и при малокръвие.

Сокът от грейпфрут е полезен при хипертония, атеросклероза, безсъние и преумора. Тъй като забавя работата на черния дроб, е противопоказен при бъбречни заболявания и е абсолютно несъвместим с лекарствените средства, включително с оралните контрацептиви.

Сокът от круша притежава мочегонно и противомикробно действие; полезен е при камъни в бъбреците.

Сокът от пъпеш пречиства стомашно-чревния тракт, нормализира работата на бъбреците и пикочния мехур, помага при запек и проблеми с кожата.

Сокът от тиквички съдържа много малко калории, поради което е незаменим при затлъстяване. Помага при анемия и сърдечни заболявания.

Сокът от зеле е ефективен при затлъстяване, заболявания на черния дроб и далака. Противопоказен е при болести на стомашно-чревния тракт, панкреатит, гастрит и язва.

Сокът от картофи притежава мощно пречистващо действие. Препоръчва се при язва на стомаха и дванадесетопръстника, гастрит, стомашни киселини и хипертония.

Сокът от ягода нормализира работата на стомаха и въздейства благоприятно върху щитовидната жлеза.

Лимоновият сок е отличен помощник при наличие на женски заболявания.

Сокът от моркови подобрява апетита и състоянието на зъбите, повишава имунитета, успокоява нервите, помага при заболявания на щитовидната жлеза, атеросклероза и дерматит.

Сокът от краставица е отлично мочегонно средство, действа благотворно върху състоянието на кожата, помага при ревматизъм и лошо състояние на венците и зъбите.

Сокът от праскова се препоръчва при нарушения на сърдечния ритъм, анемия и запек.

Сокът от офика се бори със златистия стафилокок, помага при хемороиди, гастрит с понижена киселинност, ревматизъм и захарен диабет. Хората предразположени към тромбоза трябва да се въздържат от него.

Сокът от цвекло способства за образуването на червените кръвни телца, повишава хемоглобина и подобрява състава на кръвта. Облекчава състоянието при хипертония, анемия и безсъние. Поради мощното си действие може да предизвика гадене (причината за това е интензивното извеждане на токсините от организма). Трябва да се разрежда преди да бъде консумиран.

Доматеният сок е отлична диетична напитка, подходяща не само при наднормено тегло, но също така и при отпадналост и нарушена обмяна на веществата.

Сокът от тиква помага при заболявания на бъбреците и черния дроб, затлъстяване и захарен диабет.

Ябълковият сок укрепва сърдечносъдовата система и костите и е полезен за хора, подложени на активно умствено натоварване. Способства за извеждането на солите от пикочната киселина и организма, активира работата на стомаха и е отлично средство за профилактика на остри респираторни заболявания (ОРЗ).

Сокът от пресен магданоз е ефективно средство при заболявания на пикочо-половия тракт, но не трябва да се консумира повече от една супена лъжица дневно.

_________________
i`m gonna tell God everything


Вто Юли 23, 2013 3:47 pm Профил Галерия на потребителя
 [ 15 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: CommonCrawl [Bot] и 0 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Иди на:  
Powered by phpBB , Almsamim WYSIWYG © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Превод: Ioan Arnaudov