Последно посещение: Вто Апр 24, 2018 2:42 pm Галерия Галерия   Дата и час: Вто Апр 24, 2018 2:42 pm
 [ 89 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Следваща
Аз, Юда 
Автор Съобщение

Регистриран на: Чет Дек 11, 2008 10:48 pm
Мнения: 13057
(View: Всички /В Темата)


Местоположение: отвъд
Мнение Аз, Юда
В тревожен мозък, защото единствено състоянието на тревожност може да предотврати изпепеляването на последните ни принципи.
За има няма 2000 години израснахме до Бога. Понякога си питам как човек се ражда с необходимото самочувствие да срине дълговечна истина. Да даде ново обяснение, да изкове теории по свой образ и подобие, за да намести всяко обяснение към собствените си нужди. Ние явно сме венеца на човечеството. Всяко друго поколение е било достатъчно незряло, за да прозре необходими истини.
Каква е ползата ни да обръщаме с хастара навън всяко събитие. Толкова много ум имаме, че не усещаме накъде ни водят новите ни версии.
Въобще не съм ревностна пазителка на старите писания. Не съм и ревностна защитничка на Бог. На този етап съм му достатъчно сърдита, за да го оставя да се справя сам. И да му гледам сеира. Но друго си мислех.
Сносни хипотези .- Юда, каква е въобще вината на този нещастник, та ако не е бил той..., той се е жертвал в името..., човечеството му дължи толкова много...., той всъщност е сторил услуга на Исус... ...... .......
Имам своите фантазии, обичам да се вслушвам във версии, но понякога ми идва повече.
Днес ми е Юдовско. Бих го съжалила. Но принципно всеки си плаща гяволъка.
Аз си плащам своите предателства. И не ми се вързва опитът ми да ги впиша в сметката с услугите.
Особено когато предавам себе си.
По три пъти на ден.

Пп търся си жертва да я превърна в Бог.

_________________
i`m gonna tell God everything


Чет Апр 01, 2010 6:53 pm Профил Галерия на потребителя
Аватар

Регистриран на: Чет Мар 05, 2009 9:59 pm
Мнения: 3777
(View: Всички /В Темата)

Мнение Re: Аз, Юда
Юда е най-близкият на Исус, за да се роди в Христос*

ми предателствата които вършим спрямо себе си
ще са до века ... щот егото ни е голямо и само знае да сравнява и да иска ...
колко е лесно да се предадеш когато си във властта на такъв деспот!

....................
пиша на прима виста, както винаги, но този път има и нещо което ми е трудно да изкажа
може би утре ...
Страхотна тема, Ер!

_________________
онези правоверните не биха направили и 1/4 стъпка
колко е досадно да си в страха да не сгрешиш ...
прочете ли се, че Юда ми е любим "герой"?

_________________
Не се страхувай от съвършенството. Никога няма да го достигнеш.
С. Дали


Чет Апр 01, 2010 7:39 pm Профил Галерия на потребителя
Sorceress
Sorceress
Аватар

Регистриран на: Пон Яну 05, 2009 8:38 am
Мнения: 17144
(View: Всички /В Темата)

Мнение Re: Аз, Юда
Ераклия написа:
Но принципно всеки си плаща гяволъка.

Не е принципно. Абсолютно закономерно е. Причина-следствие.

Имаме си българска мъдрост: Всяко зло-за добро. Дълго време изобщо не бях съгласна с нея. Защо ли да има зло? не може ли само добро? ахам... постепенно се убедих, че тези двете са едно цяло, дори не съм убедена... не знам как да го кажа по-точно, но ги виждам заедно, неразделни-ако това е убеденост... значи съм убедена с прилежащите доказателства от личните ми опитности...

Юда... вярно е нещастник! да тегне толкова години върху името му предателство... само защото е бил най-проницателен, умен и верен на Иисус и само защото вероятно най-истински му е вярвал и го е обичал.

Това се казва саможертва в името на Любовта!

Защото не умеем да виждаме другата страна на монетата. Виждаме едната и толкоз... но животът прави непрекъснати демострации и се опитва да ни научи... някога ще се научим... може би...

Затова и взех да изпитвам благодарност към тези, които в годините по някакъв начин са били против мен. Някак неусетно взимах по малко от силата на злобата им... за да я превърна в своя воля за живот.

Понякога си мисля, че съм била силна, за да докажа, че от предателството на еди кой си не ми пука... всъщност точно защото ми е пукало, съм ставала все по-силна и по-силна и... ако щете ми вярвайте, но се радвам, че хиперемоционалността ми играе за мен-хем съм жива в емоцията си, хем съм пън за остатъчната емоция-онази, която може да ме сравни със земята от болка, мъка, обида...Да живеят и пребъдват предателите!(в това число и аз самата, няма как да се изключа-някога, някого с нещо съм предала и дано предателството ми да му е отворило очите)

_________________
Идиотите са мъдро творение на природата, което позволява на глупаците да се мислят за хитри - Андрей


Съб Апр 03, 2010 11:08 am Профил Галерия на потребителя
Tinkerbell
Tinkerbell
Аватар

Регистриран на: Чет Фев 12, 2009 7:33 pm
Мнения: 3752
(View: Всички /В Темата)

Мнение Re: Аз, Юда
Това е добре, че предателствата дават сила на характера, ама заедно с нея му оставят белези, и човек вече не е толкова открит към хората, защото все по-малко им вярва, защото и при 99 % вяра има един процент във него, който го ръчка, че приятно усмихващия му се насреща добронамерен човек ще го предаде рано или късно - без или със причина, без или за 30 сребърника. Понякога белезите са толкова много, че душата осакатява и е все по-малко способна да вярва в хората. Няма ненаказано добро!Предател не съм била за никого досега, единствено за себе си. Този, който никога не предава себе си, предава другите.

_________________
“The words have made a perfect burden.”


Съб Апр 03, 2010 11:23 am Профил Галерия на потребителя
Sorceress
Sorceress
Аватар

Регистриран на: Пон Яну 05, 2009 8:38 am
Мнения: 17144
(View: Всички /В Темата)

Мнение Re: Аз, Юда
Мире, всичко може да бъде разгледано и като предателство... зависи от гледната точка.
Точно като Иисус и Юда.

Това за мен е велик урок.

То и аз не съм наранявала или предавала никого умишлено, водена от злоба или преследваща някакви цели, но... това не означава, че никой не се е чувствал болезнено от една или друга моя постъпка, думи мои, погрешни изводи и т.н. Егоизмът ни е вроден и разбира се не бих могла да обясня на обидения(засегнат, предаден и т.н), че съм направила нещото, за да му помогна(или да помогна и на двама ни). Защото имам и такива случаи. :lol:

_________________
Идиотите са мъдро творение на природата, което позволява на глупаците да се мислят за хитри - Андрей


Съб Апр 03, 2010 2:38 pm Профил Галерия на потребителя
Tinkerbell
Tinkerbell
Аватар

Регистриран на: Чет Фев 12, 2009 7:33 pm
Мнения: 3752
(View: Всички /В Темата)

Мнение Re: Аз, Юда
Не, не може, Нелка. :) Предателството е нещо по-голямо и по-сериозно от всекидневното неволно засягане или нараняване на някого - тогава човек може да се изясни, извини или поправи. Предателството е изоставяне на другия в нужда, изневярата в много случаи, отказ да се изпълни поето обещание или дълг, нелоялност към кауза или човек/хора. Отнася се за по-сериозни и фундаментални неща, за доста дълбоки отношения или обвързаност. Предателството е свързано със загубата на доверие и близост, и с угризения на съвестта и чувство за вина у този, който го е извършил, но има и абсолютни непукисти, естествено. Така го разбирам аз.

Ето и друга гледна точка за предателството на Юда

"Таен запис на разкритието, което Исус направи в разговор пред Юда Искариотски през седмицата, три дни преди да отпразнува Пасха". По-нататък се описва как Христос казал следното на своя ученик: "Ще надминеш всичките ми останали ученици, защото ти ще положиш в жертва човека, в когото съм облечен." Това се тълкува от учените, запознати с гностицизма, като уверение, че след като помогне на Исус да се отърве от тленната си обвивка, Юда ще освободи истинската му духовна същност или божественото същество в него.

http://www.segabg.com/online/article.as ... id=0001001

_________________
“The words have made a perfect burden.”


Съб Апр 03, 2010 3:07 pm Профил Галерия на потребителя
Sorceress
Sorceress
Аватар

Регистриран на: Пон Яну 05, 2009 8:38 am
Мнения: 17144
(View: Всички /В Темата)

Мнение Re: Аз, Юда
Да, Мире. Това е записано в Евангелието на Юда, намерено едва през 1978 година в Ел Миня, Египет. И е едно от многото гностични евангелиета, които са били отхвърлени и обявени за ерес. Наистина звучи еретично да кажеш, че можеш да предадеш някого в името на нещо доста по-велико от обикновената привързаност и обич. :lol: Но в живота много пъти е точно така.
Пак ще кажа... виждаме само тази част от нещата, която ни е угодна(или смятаме за правилна) в дадения отрязък на времето. Точно на тази база сме склонни често да съдим другите хора, макар че(както каза ти) всеки неправилно постъпил изстрадва по някакъв начин нещата, понякога страда повече дори и от този(тези) на когото(които) е причинил нещо. Възможно е да е невидимо(на външен вид), но страдание има. Страданието се проявява по различен начин. Може да е под формата на болка, на вина, може да е под формата на една непрекъсната злоба или омраза(които определено морят и изпитващият ги), може да е високомерие и парад, комплекси за малоценност, дори и манията за величие мори този, който я изпитва.

Широко е, много е широко полето на страданието.

_________________
Идиотите са мъдро творение на природата, което позволява на глупаците да се мислят за хитри - Андрей


Съб Апр 03, 2010 4:59 pm Профил Галерия на потребителя

Регистриран на: Чет Дек 11, 2008 10:48 pm
Мнения: 13057
(View: Всички /В Темата)


Местоположение: отвъд
Мнение Re: Аз, Юда
Аз като се самопризнах в заглавието на тази тема, не подозирах как ще се развие.
Но говорите прекрасно. За мен е наистина удоволствие да проследя думите. Въобще не се шегувам.

Доста съм нечленоразделна напоследък и боравя основно с възклицания. И охкане. :)

Не успявам да изрразя това, което мисля.

Но в известен смисъл се страхувам от тази теза. Не казвам, че не й вярвам. Но ме е страх от прецедента "в името на нещо по-велико".

Ако обаче е така - защо се е обесил? Защо не е могъл да понесе да продължи с усещането за собствения си кръст? Или е бил под влияние на нещо извън собствената му воля?

Хипотези някакви?

_________________
i`m gonna tell God everything


Съб Апр 03, 2010 5:23 pm Профил Галерия на потребителя
Аватар

Регистриран на: Чет Мар 05, 2009 9:59 pm
Мнения: 3777
(View: Всички /В Темата)

Мнение Re: Аз, Юда
Юда е бил просто човек
вярно, вероятно най-просветеният и верният сред хората следващи Исус
(те, другите, после стават некви)

трудно е да живееш сред правоверни ...
нали?

_________________
Не се страхувай от съвършенството. Никога няма да го достигнеш.
С. Дали


Съб Апр 03, 2010 5:50 pm Профил Галерия на потребителя
Sorceress
Sorceress
Аватар

Регистриран на: Пон Яну 05, 2009 8:38 am
Мнения: 17144
(View: Всички /В Темата)

Мнение Re: Аз, Юда
Елена написа:

трудно е да живееш сред правоверни ...
нали?

Не ми е трудно.
На правоверните им е трудно да живеят около мен. :lol:

Обаче се замислих какво е да предадеш себе си и... ами май няма такава вероятност, защото каквото и да направя, ще го направя поради някаква причина, а това как би могла да бъде квалифицирано като предателство?

значи ако загубя работата си, защото не искам "да си легна с шефа", не съм предала себе си

и ако задържа работата си поради това, че "съм си легнала с шефа", отново не съм предала себе си

и в двата случая печеля нещо

нали?

_________________
Идиотите са мъдро творение на природата, което позволява на глупаците да се мислят за хитри - Андрей


Вто Апр 06, 2010 3:13 pm Профил Галерия на потребителя
 [ 89 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Следваща


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: CommonCrawl [Bot] и 0 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Иди на:  
Powered by phpBB , Almsamim WYSIWYG © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Превод: Ioan Arnaudov